Ribe z olivno pasto in mocarelo
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Ribe narežemo na štiri kose ter začinimo s soljo in poprom. Previdno s soljo, saj je olivna pasta dovolj slana.
2. Olive, papriko, filete inčunov, liste rožmarina in oljčno olje premešamo in pasiramo, dokler ne dobimo paste.
3. Na vsak kos ribe nanesemo olivno pasto in nanjo položimo rezine mocarele.
4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Ribe položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 do 15 minut.
5. V tem času pripravimo solato. V možnarju pretlačimo filete inčunov in česen, posolimo, dodamo naribano limonino lupino, limonin sok, gorčico, oljčno olje in worcestrsko omako. Mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.
sestavine
- Sestavine za 4 porcije800 g filetov lososa 8 rezin mocarele sol in poper po željiZa olivno pasto1 skodelica razkoščičenih črnih oliv 0.5 rdeče pekoče paprike 2.5 filetov inčunov 1 vejica rožmarina 1 žlica oljčnega oljaZa prilogo1 vrečka mešanice zelene solate paradižnik češnjevec za okras 2 stroka česna 1 limona 2.5 filetov inčunov 2 žlici pekoče gorčice 2 žlici worcestrske omake 150 ml oljčnega olja sol po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo