Opis

Način priprave:

1. Ribe narežemo na štiri kose ter začinimo s soljo in poprom. Previdno s soljo, saj je olivna pasta dovolj slana.

2. Olive, papriko, filete inčunov, liste rožmarina in oljčno olje premešamo in pasiramo, dokler ne dobimo paste.

3. Na vsak kos ribe nanesemo olivno pasto in nanjo položimo rezine mocarele.

4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Ribe položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 10 do 15 minut.

5. V tem času pripravimo solato. V možnarju pretlačimo filete inčunov in česen, posolimo, dodamo naribano limonino lupino, limonin sok, gorčico, oljčno olje in worcestrsko omako. Mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.

sestavine

Sestavine za 4 porcije

  • 800 g filetov lososa
  • 8 rezin mocarele
  • sol in poper po želji

Za olivno pasto

  • 1 skodelica razkoščičenih črnih oliv
  • 0.5 rdeče pekoče paprike
  • 2.5 filetov inčunov
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlica oljčnega olja

Za prilogo

  • 1 vrečka mešanice zelene solate
  • paradižnik češnjevec za okras
  • 2 stroka česna
  • 1 limona
  • 2.5 filetov inčunov
  • 2 žlici pekoče gorčice
  • 2 žlici worcestrske omake
  • 150 ml oljčnega olja
  • sol po želji

Sorodni recepti