Opis

Priprava:

Odrežemo velik krajec trabzonskega kmečkega kruha. Sredico kruha izdolbemo. Odstranjeno sredico pospravimo za druge jedi.

Očiščene sardele zložimo v manjši pekač, naoljimo z oljčnim oljem in pustimo počivati do trenutka, ko jih bomo uporabili.

Liste bazilike osmukamo z vejic. Enako storimo s peteršiljem in koprom.

Pšenični zdrob damo v krožnik.

Vzamemo ščepec ali dva očiščenega kopra in ga drobno narežemo. Drobno narežemo česen in ga pomešamo s koprom. Skupaj ju sekljamo naprej, da dobimo čisto drobne koščke.

Zmes kopra in česna dodamo pšeničnem zdrobu in premešamo. Dodamo sol, poper in sladko papriko ter premešamo.

Pripravljeno zmes potresemo po sardelah v pekaču.

V ponev zlijemo oljčno olje, da prekrije dno, in ga segrejemo.

Ribe, ki smo jih povaljali v pšeničnem zdrobu, damo cvreti v ponev. Obrnemo, da se obe strani popečeta. Ribe bodo hitro pečene.

Paradižnik narežemo na tanke rezine.

Liste bazilike, peteršilja in kopra damo v multipraktik. Prelijemo z malce oljčnega olja. Dodamo sol. Meljemo, dokler ne dobimo pireja.

S pirejem namažemo kruh, ki smo mu odstranili sredico. Zložimo rezine paradižnika. Dodamo tudi ocvrte ribe.

Karski sir narežemo na rezine in 4-5 rezin damo v kruh.

Odrežemo tudi drugi krajec kruha in ga na enak način izdolbemo.

Preostale ribe damo v kruh. Nanje položimo rezine karskega sira. Prelijemo z zelenim prelivom. Oba sendviča z ribami damo na krožnik za postrežbo. Okrasimo z mleto sladko papriko in drobno narezanimi listi bazilike. Lahko postrežemo tudi z rezino limone.

 

sestavine

Sestavine

  • 250 g sardel (očiščenih
  • brez glav)
  • 1 kos trabzonskega kmečkega kruha
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec mlete sladke rdeče paprike
  • oljčno olje
  • 1 paradižnik

Za pesto

  • 0.5 šopka peteršilja
  • 0.5 šopka kopra
  • 6 listov sveže bazilike
  • oljčno olje
  • 150 g rumenega sira iz Karsa
  • 1 limona
  • 3 listi listi sveže bazilike (za okras

Sorodni recepti