Ribe s hariso in solata s korenjem, meto in mlado čebulo

Ribe s hariso in solata s korenjem, meto in mlado čebulo

Opis

Priprava:

S hariso premažemo ribje filete na strani brez kože in jih postavimo na stran. V skledi zmešamo hariso, oljčno olje in balzamični kis, nato pa dodamo korenje, mlado čebulo in meto ter premešamo.

Ponev s premazom proti prijemanju segrejemo na visokem ognju in po potrebi dodamo malo olja. Ribje filete položimo v ponev tako, da je koža obrnjena navzdol in jih pečemo dve minuti. Nato jih obrnemo in pečemo še dve minuti oziroma dokler niso pečeni. Ko filete obrnemo, jih pokapamo s sokom polovice limone.

Ribje filete postrežemo s korenčkovo solato in si damo duška.

Priprava:

S hariso premažemo ribje filete na strani brez kože in jih postavimo na stran. V skledi zmešamo hariso, oljčno olje in balzamični kis, nato pa dodamo korenje, mlado čebulo in meto ter premešamo.

Ponev s premazom proti prijemanju segrejemo na visokem ognju in po potrebi dodamo malo olja. Ribje filete položimo v ponev tako, da je koža obrnjena navzdol in jih pečemo dve minuti. Nato jih obrnemo in pečemo še dve minuti oziroma dokler niso pečeni. Ko filete obrnemo, jih pokapamo s sokom polovice limone.

Ribje filete postrežemo s korenčkovo solato in si damo duška.

sestavine

Sestavine

  • 2 fileta bele ribe
  • 2 žlici harise
  • po okusu
  • 1 sok pol limone

Solata

  • 2 korenčka
  • olupljena in grobo naribana
  • 2 mladi čebuli
  • očiščeni in tanko narezani
  • listki mete
  • 1 žlička harise
  • po okusu
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • morska sol in mleti črni poper

Sorodni recepti