Priprava:

1. Ribam odstranimo sredinsko kost, jih dobro operemo in odcedimo. Zložimo jih v posodo, eno na drugo, vendar največ dve plasti, in posolimo.

2. Potresemo s svežimi začimbami, z mletim poprom in naribano lupino ene limone.

3. Olje segrejemo, dokler ne začne rahlo cvrčati. Če ga predolgo segrevamo, se lahko prismodi in postane grenko.

4. Ribe zalijemo z vročim oljem. To naredimo počasi in najbolje je, da posodo damo v pekač ali pomivalno korito, saj vroče olje brizga v stiku s hladnimi ribami.

5. Na koncu ribe prelijemo z limonovim sokom in čez noč pustimo v hladilniku.

sestavine

  • Sestavine za 4 do 6 porcij:500 g svežih manjših rib (denimo sardin ali inčunov) sol po želji sveži origano timijan ali bazilika po želji 2 limoni 1 žlička mešanega popra 1 skodelica sončničnega olja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse