Ribe po sredozemsko
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Ribam odstranimo sredinsko kost, jih dobro operemo in odcedimo. Zložimo jih v posodo, eno na drugo, vendar največ dve plasti, in posolimo.
2. Potresemo s svežimi začimbami, z mletim poprom in naribano lupino ene limone.
3. Olje segrejemo, dokler ne začne rahlo cvrčati. Če ga predolgo segrevamo, se lahko prismodi in postane grenko.
4. Ribe zalijemo z vročim oljem. To naredimo počasi in najbolje je, da posodo damo v pekač ali pomivalno korito, saj vroče olje brizga v stiku s hladnimi ribami.
5. Na koncu ribe prelijemo z limonovim sokom in čez noč pustimo v hladilniku.
sestavine
- Sestavine za 4 do 6 porcij:500 g svežih manjših rib (denimo sardin ali inčunov) sol po želji sveži origano timijan ali bazilika po želji 2 limoni 1 žlička mešanega popra 1 skodelica sončničnega olja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo