Riba s pirejem z jajčevcem

Riba s pirejem z jajčevcem

Opis

Priprava:

 

Filete brancina pokapamo z oljčnim oljem in jih pustimo v hladilniku, dokler jih ne rabimo.

Jajčevec popražimo na žar ponvi. Med praženjem ga na več mestih prebodemo z ostrim možem ali vilicami. Jajčevec zavijemo v plastično folijo in ga pustimo počivati, dokler se ne zmehča, da ga lažje olupimo. Ko povlečemo folijo, bo koža brez težav odstopila z jajčevca. Ko jajčevec olupimo, odrežemo pecelj in ga položimo na rezalno desko. Olupimo strok česna, ga dodamo jajčevcu in nasekljamo z nožem, dokler ne dobimo pireja.

Dodamo pekočo papriko, sol, poper in cimet. Naribamo malo muškatnega oreščka. Z nožem še naprej sekljamo jajčevec in začimbe, da se vse dobro premeša. Jajčevcu dodamo naribani trdi rumeni sir in sekljamo naprej.

Z nožem odrežemo košček limonine lupine in jo nasekljamo na drobne koščke. Če hočete, to lahko storite tudi s strgalnikom. Limonino lupino dodamo jajčevcu in sekljamo naprej.  Dodamo smetano. Sekljamo naprej, da se vse sestavine dobro povežejo, nato pa zmes pustimo počivati.

Češnjevce razčetverimo.

V ponev vlijemo oljčno olje. Neolupljen strok česna pomočimo v olje. Pustimo ga v ponvi, dokler se olje ne segreje, saj bo olju dal aromo. Ko se olje segreje, česen vzamemo ven.

sestavine

Sestavine

  • 3 fileti brancina
  • oljčno olje
  • poper
  • 1 jajčevec
  • 2 stroka česna
  • 1 ščepec grobo mlete pekoče paprike
  • sol
  • 1 ščepec cimeta
  • 1 muškatni orešček
  • 2 jušni žlici naribanega trdega rumenega sira
  • 1 limona
  • 0.5 čajne skodelice smetane
  • 4 češnjevi paradižniki
  • 2 jušni žlici masla
  • 8 listov sveže bazilike
  • beli sir (majhni kosi za okras)

Sorodni recepti