Opis

Riba, poširana v mandljevem mleku

Priprava

  1. V veliko ponev dajte mleko, ingver, limonsko travo, limetino lupino, kurkumo, šalotki, sol in poper ter zavrite. Potem ogenj zmanjšajte, pokrijte s pokrovko in na nizkem ognju kuhajte 5 minut.
  2. Dodajte ribo s kožo navzdol, pokrijte in jo poširajte približno 6 minut, odvisno od debeline filejev. Ribo odstranite in z nje postrgajte kožo. Medtem ko pripravljate omako, naj bo riba na toplem.
  3. V kozico precedite približno pol tekočine in jo dajte na srednje močan ogenj. Zavrite in pokuhajte do polovice. Vmešajte maslo in limetin sok.

sestavine

  • 4 x 180 g težki ribji fileji
  • 1 l mandljevega mleka
  • 1 x 4 cm tanko narezanega ingverja
  • 1 x 10 cm dolga paličica limonske trave (potolcite jo in prerežite na pol)
  • 2 trakca limetine lupine
  • ½ žličke sveže naribane kurkume (ali pa ½ žličke kurkume v prahu)
  • 2 tanko nasekljani šalotki
  • sok 1 limete
  • 50 g hladnega masla
  • sol in poper
  • 1 tanko nasekljan dolg rdeč čili
  • koriander za okras
  • na pari skuhan jasminov riž za postrežbo

Sorodni recepti