Riba, poširana v janeževem žganju na koromačevi posteljici

Riba, poširana v janeževem žganju na koromačevi posteljici

Opis

Priprava

Z nožem na ribi naredimo ozke plitve zareze. Koromač razpolovimo in ga drobno nasekljamo.

V pekač damo papir za peko in nasekljan koromač razporedimo tako, da nanj lahko položimo ribo. Zeleni del koromača brez listov drobno nasekljamo. Ribo položimo na koromač v pekaču. Solimo in popramo. Po vrhu ribe posujemo nasekljani zeleni del koromača. Liste peteršilja grobo nasekljamo in z njim napolnimo trebuh ribe. Limono narežemo na rezine in jih položimo po vrhu ribe. Prelijemo z žganjem in z oljčnim oljem. Nato papir za peko zvijemo tako, da je riba zaprta. Kuhamo jo 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C.

Ko je riba pripravljena, razpremo papir za peko in po ribi posujemo limetino lupino in pokapamo z oljčnim oljem. Po vrhu posujemo nekaj lističev koromača in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 1 brancin (okrog 400 g
  • očiščen in brez lusk)
  • 1 cel koromač
  • 1 pest peteršiljevih listov
  • 1 limona
  • 1 jušna žlica janeževega žganja
  • oljčno olje
  • sol in črni poper
  • 1 limeta
  • naribana lupina
  • papir za peko

Sorodni recepti