Riba, poširana v janeževem žganju na koromačevi posteljici
Recept je iz: Gabriele Sponza
Z nožem na ribi naredimo ozke plitve zareze. Koromač razpolovimo in ga drobno nasekljamo.
V pekač damo papir za peko in nasekljan koromač razporedimo tako, da nanj lahko položimo ribo. Zeleni del koromača brez listov drobno nasekljamo. Ribo položimo na koromač v pekaču. Solimo in popramo. Po vrhu ribe posujemo nasekljani zeleni del koromača. Liste peteršilja grobo nasekljamo in z njim napolnimo trebuh ribe. Limono narežemo na rezine in jih položimo po vrhu ribe. Prelijemo z žganjem in z oljčnim oljem. Nato papir za peko zvijemo tako, da je riba zaprta. Kuhamo jo 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C.
Ko je riba pripravljena, razpremo papir za peko in po ribi posujemo limetino lupino in pokapamo z oljčnim oljem. Po vrhu posujemo nekaj lističev koromača in postrežemo.
sestavine
- Sestavine1 brancin (okrog 400 g očiščen in brez lusk) 1 cel koromač 1 pest peteršiljevih listov 1 limona 1 jušna žlica janeževega žganja oljčno olje sol in črni poper 1 limeta naribana lupina papir za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Peresniki z raznobarvnimi paprikami in baziliko v omaki iz belega vina
Recepti Gabriele Sponza
Dušeni lignji na sredozemski način
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Pečena telečja jetrca z zelenjavo in rdečim vinom
Recepti Gabriele Sponza
Pečen losos in peteršiljeva solata z mlado čebulo
Recepti Gabriele Sponza
Mousse iz jedilne čokolade, likerja in svežih pomaranč
Recepti Gabriele Sponza
Pol pečenega piščanca z rožmarinom in s pekočo paradižnikovo omako
Recepti Gabriele Sponza
Pečen krompir z muškatnim oreščkom
Recepti Gabriele Sponza
Pšenična solata z belim sirom in žajbljem
Recepti Gabriele Sponza
Piščančje prsi, polnjene s kremno špinačo