Riba, poširana v janeževem žganju na koromačevi posteljici
Priprava

Z nožem na ribi naredimo ozke plitve zareze. Koromač razpolovimo in ga drobno nasekljamo.

V pekač damo papir za peko in nasekljan koromač razporedimo tako, da nanj lahko položimo ribo. Zeleni del koromača brez listov drobno nasekljamo. Ribo položimo na koromač v pekaču. Solimo in popramo. Po vrhu ribe posujemo nasekljani zeleni del koromača. Liste peteršilja grobo nasekljamo in z njim napolnimo trebuh ribe. Limono narežemo na rezine in jih položimo po vrhu ribe. Prelijemo z žganjem in z oljčnim oljem. Nato papir za peko zvijemo tako, da je riba zaprta. Kuhamo jo 20 minut v pečici, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C.

Ko je riba pripravljena, razpremo papir za peko in po ribi posujemo limetino lupino in pokapamo z oljčnim oljem. Po vrhu posujemo nekaj lističev koromača in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine1 brancin (okrog 400 g očiščen in brez lusk) 1 cel koromač 1 pest peteršiljevih listov 1 limona 1 jušna žlica janeževega žganja oljčno olje sol in črni poper 1 limeta naribana lupina papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse