Rezine za zajtrk 2.0

Rezine za zajtrk 2.0

Opis

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na 4. Dno in stranice pekača obložimo s papirjem za peko. Datljem odstranimo koščice in jih s prsti raztrgamo. Damo jih v manjšo posodo, dodamo cimet, prelijemo z vodo, pustimo, da zavrejo, in kuhamo pet minut. Ugasnemo ogenj in jih z vilicami pretlačimo v grob pire. Vse preostale sestavine damo v veliko skledo, nato dodamo še pretlačene mandlje in vse dobro premešamo. Pri tem vedno uporabim plastične rokavice za enkratno uporabo. Mešanico razporedimo po pripravljenem pekaču in v pečici pečemo 30 minut, dokler ne postane trda, zlatorjave barve po vrhu in temnejša ob robovih. Pustimo, da se ohladi, nato narežemo na rezine.

Nasvet za shranjevanje:

Hranimo v nepredušni posodi v hladnem prostoru ali hladilniku do en teden

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko nastavimo na 4. Dno in stranice pekača obložimo s papirjem za peko. Datljem odstranimo koščice in jih s prsti raztrgamo. Damo jih v manjšo posodo, dodamo cimet, prelijemo z vodo, pustimo, da zavrejo, in kuhamo pet minut. Ugasnemo ogenj in jih z vilicami pretlačimo v grob pire. Vse preostale sestavine damo v veliko skledo, nato dodamo še pretlačene mandlje in vse dobro premešamo. Pri tem vedno uporabim plastične rokavice za enkratno uporabo. Mešanico razporedimo po pripravljenem pekaču in v pečici pečemo 30 minut, dokler ne postane trda, zlatorjave barve po vrhu in temnejša ob robovih. Pustimo, da se ohladi, nato narežemo na rezine.

Nasvet za shranjevanje:

Hranimo v nepredušni posodi v hladnem prostoru ali hladilniku do en teden

sestavine

Sestavine

  • 250 g suhih datljev
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 325 ml hladne vode
  • 75 g jagod goji
  • 75 g bučnih semen
  • 150 g rjavih lanenih semen
  • 50 g kakavovih koščkov
  • 25 g semen chia
  • 25 g koruznih kosmičev
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 kvadratni pekač 20 cm x 20 cm

Sorodni recepti