Opis

Priprava:

  1. Testenine kuhamo v kropu, dokler niso kuhane, a še vedno ‘al dente’, nato jih vzamemo iz kropa in jih postavimo na stran. Zabelimo jih z oljem, da se ne bi sprijele.
  2. V ponev damo maslo.
  3. Dodamo čebulo in česen ter ju pražimo, dokler ne porumenita.
  4. V ponev damo repe rakov in jih na hitro popražimo.
  5. Dodamo 1 skodelico belega vina in smetano, zmanjšamo ogenj in mešamo, da nastane omaka.
  6. Testenine znova potopimo v krop, kjer naj se kuhajo še 2 min, nato vodo odlijemo.
  7. Omaki z raki dodamo limonino lupino in peteršilj, nato pa še testenine, ki jih dobro premešamo.
  8. Preden testenine postrežemo, jih potresemo s parmezanom.


sestavine

  • 1 kg repov sladkovodnih rakov
  • 1 zavoj ozkih ploskih rezancev
  • 1 šop mlade čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 steklenica belega vina
  • 500 ml mastne sladke smetane
  • 1 šop svežega peteršilja
  • 1 limonina lupina
  • 2 jušni žlici masla
  • sol in poper
  • 4 jušne žlice parmezana

Sorodni recepti