Rezanci z rakom, belim vinom, česnom in peteršiljem
Recept je iz: Kiran Jethwa
Priprava:
- Testenine kuhamo v kropu, dokler niso kuhane, a še vedno ‘al dente’, nato jih vzamemo iz kropa in jih postavimo na stran. Zabelimo jih z oljem, da se ne bi sprijele.
- V ponev damo maslo.
- Dodamo čebulo in česen ter ju pražimo, dokler ne porumenita.
- V ponev damo repe rakov in jih na hitro popražimo.
- Dodamo 1 skodelico belega vina in smetano, zmanjšamo ogenj in mešamo, da nastane omaka.
- Testenine znova potopimo v krop, kjer naj se kuhajo še 2 min, nato vodo odlijemo.
- Omaki z raki dodamo limonino lupino in peteršilj, nato pa še testenine, ki jih dobro premešamo.
- Preden testenine
postrežemo, jih potresemo s parmezanom.
sestavine
- 1 kg repov sladkovodnih rakov 1 zavoj ozkih ploskih rezancev 1 šop mlade čebule 4 stroki česna 1 steklenica belega vina 500 ml mastne sladke smetane 1 šop svežega peteršilja 1 limonina lupina 2 jušni žlici masla sol in poper 4 jušne žlice parmezana
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Kiran Jethwa
Kalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
Recepti Kiran Jethwa
Kari z rakovico in tamarindo
Recepti Kiran Jethwa
Bouillabaisse (ribja obara) z Viktorijinega jezera in omaka rouille
Recepti Kiran Jethwa
Rakci v maslu
Recepti Kiran Jethwa
V soli pečena postrv s holandsko omako s papriko na posteljici iz belušev ter hrustljave prekajene šunke
Recepti Kiran Jethwa
Male ostrige s pridihom Vzhoda (enkratna in osvežujoča azijska polivka za sveže ostrige)