Opis

Priprava rezancev

V stekleno skledo damo moko, jajca in sol. Zamesimo testo, da dobimo čvrsto maso. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga pustimo počivati v hladilniku 30 minut.

Spočito testo prevlečemo skozi stroj za izdelavo testenin in potem izdelamo rezance. Italijani temu stroju rečejo „Nonna Papera“/babica račka.

 

Omaka z lignji

Sestavine:

-          šalotka 200 g

-          očiščeni lignji 300 g

-          pelati (konzervirani) 200 g

-          oljčno olje

-          sol/poper

-          česen

-          čili

-          svež žajbelj 200 g

 

Priprava

Medtem ko testenine počivajo, skuhamo hitro omako z lignji.

Šalotko narežemo na drobno in jo popražimo na vročem olju. Posolimo in premešamo.

Lignje narežemo na kolute in jih dodamo k šalotki. Pražimo, da lignji spustijo vodo. Ko voda izhlapi, dodamo pelate in poper ter drobno nasekljan česen in en cel čili, ki ga bomo potrem odstranili. Na koncu dodamo grobo natrgane liste svežega žajblja.

Preostanek listov žajblja na hitro popražimo za užitno dekoracijo.

 

Serviranje

Rezance na hitro skuhamo v slanem kropu. Domače testenine se kuhajo samo 2 minuti.

V segreto omako damo na hitro skuhane testenine in kuhamo, da se povežejo. Serviramo na globoke krožnike in okrasimo z ocvrtimi listi žajblja.

Priprava rezancev

V stekleno skledo damo moko, jajca in sol. Zamesimo testo, da dobimo čvrsto maso. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga pustimo počivati v hladilniku 30 minut.

Spočito testo prevlečemo skozi stroj za izdelavo testenin in potem izdelamo rezance. Italijani temu stroju rečejo „Nonna Papera“/babica račka.

 

Omaka z lignji

Sestavine:

-          šalotka 200 g

-          očiščeni lignji 300 g

-          pelati (konzervirani) 200 g

-          oljčno olje

-          sol/poper

-          česen

-          čili

-          svež žajbelj 200 g

 

Priprava

Medtem ko testenine počivajo, skuhamo hitro omako z lignji.

Šalotko narežemo na drobno in jo popražimo na vročem olju. Posolimo in premešamo.

Lignje narežemo na kolute in jih dodamo k šalotki. Pražimo, da lignji spustijo vodo. Ko voda izhlapi, dodamo pelate in poper ter drobno nasekljan česen in en cel čili, ki ga bomo potrem odstranili. Na koncu dodamo grobo natrgane liste svežega žajblja.

Preostanek listov žajblja na hitro popražimo za užitno dekoracijo.

 

Serviranje

Rezance na hitro skuhamo v slanem kropu. Domače testenine se kuhajo samo 2 minuti.

V segreto omako damo na hitro skuhane testenine in kuhamo, da se povežejo. Serviramo na globoke krožnike in okrasimo z ocvrtimi listi žajblja.

sestavine

Sestavine

  • 300 g ostra moka
  • 3 jajca
  • 200 g ostre moke za valjanje testa
  • ščep soli
  • 200 g šalotka
  • 300 g očiščeni lignji
  • 200 g pelati
  • oljčno olje
  • sol/poper
  • česen
  • čili
  • 200 g svež žajbelj

Sorodni recepti