Rezanci s prekajeno bučko in jajčevci
Recept je iz: Nico Reynolds
Če želite poskrbeti za odličen okus, zelenjavo popecite na žaru, preden iz nje naredite omako za testenine.
sestavine
- 2 jajčevca, narezana na večje kose
- 2 bučki, narezani na trakce
- 1 česnova glava
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 2 žlici olivnega olja
- 500 ml paradižnikove mezge
- 350 g suhih testenin tagliatelle
- prgišče grobo nasekljanega peteršilja
- 80 g na drobno naribanega parmezana + parmezan za okrasitev
- morska sol
- sveže mlet črni poper
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Žar zakurite tako, da imate na voljo stran za posredno in stran za neposredno peko.
- 2. Česnovo glavo zavijte v aluminijasto folijo in jo postavite na stran žara za neposredno peko.
- 3. Nasekljane jajčevca in bučki nabodite na kovinska nabodala (ali na lesena, ki ste jih predhodno namakali v vodi) ter jih posolite in popoprajte, nato pa dajte na stran žara za neposredno peko.
- 4. Zelenjavo tu in tam obrnite, ko poogleni in se zmehča (po približno 12–15 minutah) pa jo odstavite z žara. Česen odstavite po kakšnih 30 minutah.
- 5. Sledi priprava omake. V večji ponvi segrejte olivno olje in vanjo dodajte nasekljano čebulo. Pražite jo 10 minut, dokler se ne zmehča, nato pa v ponev iztisnite česen. Premešajte, pražite še nekaj minut, nato pa dodajte mezgo. Dobro posolite in popoprajte, nato pa omako pustite vreti kakšnih 30 minut, da se malo povre.
- 6. Po 30 minutah dodajte večino sesekljanega peteršilja in parmezana. Nekaj slednjega prihranite za okrasitev. Omako premešajte, po potrebi dodatno začinite in poskrbite, da ostane topla.
- 7. Na visoki temperaturi v večjem loncu zavrite precej slano vodo in v njej po navodilih z embalaže skuhajte testenine. Ko so kuhane, jih precedite, nekaj vode, v kateri so se kuhale, pa prihranite.
- 8. Omako spet segrejte. Previdno ji dodajte testenine in vodo, v kateri so se kuhale. Premešajte, da se testenine dobro prepojijo z omako. Če je slednja pregosta, dodajte še malo vode, v kateri so se kuhale testenine.
- 9. Testenine postrezite v skledah. Nanje dajte popečeno zelenjavo ter peteršilj in parmezan, ki ste ju prihranili.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom
Recepti Luca Ciano
Ravioli s parmezanom in črnimi tartufi