Če želite poskrbeti za odličen okus, zelenjavo popecite na žaru, preden iz nje naredite omako za testenine.

sestavine

  • 2 jajčevca, narezana na večje kose
  • 2 bučki, narezani na trakce
  • 1 česnova glava
  • 1 na drobno sesekljana čebula
  • 2 žlici olivnega olja
  • 500 ml paradižnikove mezge
  • 350 g suhih testenin tagliatelle
  • prgišče grobo nasekljanega peteršilja
  • 80 g na drobno naribanega parmezana + parmezan za okrasitev
  • morska sol
  • sveže mlet črni poper

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Žar zakurite tako, da imate na voljo stran za posredno in stran za neposredno peko.
  • 2. Česnovo glavo zavijte v aluminijasto folijo in jo postavite na stran žara za neposredno peko.
  • 3. Nasekljane jajčevca in bučki nabodite na kovinska nabodala (ali na lesena, ki ste jih predhodno namakali v vodi) ter jih posolite in popoprajte, nato pa dajte na stran žara za neposredno peko.
  • 4. Zelenjavo tu in tam obrnite, ko poogleni in se zmehča (po približno 12–15 minutah) pa jo odstavite z žara. Česen odstavite po kakšnih 30 minutah.
  • 5. Sledi priprava omake. V večji ponvi segrejte olivno olje in vanjo dodajte nasekljano čebulo. Pražite jo 10 minut, dokler se ne zmehča, nato pa v ponev iztisnite česen. Premešajte, pražite še nekaj minut, nato pa dodajte mezgo. Dobro posolite in popoprajte, nato pa omako pustite vreti kakšnih 30 minut, da se malo povre.
  • 6. Po 30 minutah dodajte večino sesekljanega peteršilja in parmezana. Nekaj slednjega prihranite za okrasitev. Omako premešajte, po potrebi dodatno začinite in poskrbite, da ostane topla.
  • 7. Na visoki temperaturi v večjem loncu zavrite precej slano vodo in v njej po navodilih z embalaže skuhajte testenine. Ko so kuhane, jih precedite, nekaj vode, v kateri so se kuhale, pa prihranite.
  • 8. Omako spet segrejte. Previdno ji dodajte testenine in vodo, v kateri so se kuhale. Premešajte, da se testenine dobro prepojijo z omako. Če je slednja pregosta, dodajte še malo vode, v kateri so se kuhale testenine.
  • 9. Testenine postrezite v skledah. Nanje dajte popečeno zelenjavo ter peteršilj in parmezan, ki ste ju prihranili.

Sorodni recepti

Poglej vse