Revežev keškul (mandljev puding)
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Mandlje namočimo v vroči vodi in jih oluščimo, damo v multipraktik ter zmeljemo.
Koščke mandljev po malem dajemo v možnar in jih zdrobimo.
V džezvi segrejemo kozarec mleka. Segreto mleko prelijemo po drobljenih mandljih.
Mandlje z leseno žlico pretlačimo v mleku. Mešanico pustimo počivati, da se mleko prežame z aromo mandljev.
7 kozarcev mleka damo v lonec in segrejemo.
Mleko z mandlji, ki je počivalo, precedimo v drugo posodo. Ko jih cedimo, mandlje dobro pretlačimo z žlico.
V lonec z mlekom dodamo sol.
Riževo moko damo v skledo in pomešamo z vodo tako, da dobimo pasto.
Ko mleko zavre, ogenj zmanjšamo. V mleko dodamo pasto iz riževe moke in medtem nenehno mešamo z metlico.
Da se zmes ne bi prilepila za dno, mešamo naprej z leseno kuhalnico.
V zmes dodamo precejeno mandljevo mleko. Dodamo sladkor. Mešamo, dokler se zmes ne zgosti. Ko začutimo, da se je puding zgostil, ogenj ugasnemo, preden se povsem strdi.
Ko je puding pripravljen, ga razdelimo v skledice in pustimo, da se ohladi. Postrežemo.
sestavine
- 2 pesti mandljev 7 kozarcev mleka 1 kozarec mleka (za mandlje) 1 žlička soli 1 kozarec vode 1.5 kavne skodelice riževe moke 1.5 kozarec kristalnega sladkorja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada