Priprava:

Mandlje namočimo v vroči vodi in jih oluščimo, damo v multipraktik ter zmeljemo.

Koščke mandljev po malem dajemo v možnar in jih zdrobimo.

V džezvi segrejemo kozarec mleka. Segreto mleko prelijemo po drobljenih mandljih.

Mandlje z leseno žlico pretlačimo v mleku. Mešanico pustimo počivati, da se mleko prežame z aromo mandljev.

7 kozarcev mleka damo v lonec in segrejemo.

Mleko z mandlji, ki je počivalo, precedimo v drugo posodo. Ko jih cedimo, mandlje dobro pretlačimo z žlico.

V lonec z mlekom dodamo sol.

Riževo moko damo v skledo in pomešamo z vodo tako, da dobimo pasto.

Ko mleko zavre, ogenj zmanjšamo. V mleko dodamo pasto iz riževe moke in medtem nenehno mešamo z metlico.

Da se zmes ne bi prilepila za dno, mešamo naprej z leseno kuhalnico.

V zmes dodamo precejeno mandljevo mleko. Dodamo sladkor. Mešamo, dokler se zmes ne zgosti. Ko začutimo, da se je puding zgostil, ogenj ugasnemo, preden se povsem strdi.

Ko je puding pripravljen, ga razdelimo v skledice in pustimo, da se ohladi. Postrežemo.

 

sestavine

  • 2 pesti mandljev 7 kozarcev mleka 1 kozarec mleka (za mandlje) 1 žlička soli 1 kozarec vode 1.5 kavne skodelice riževe moke 1.5 kozarec kristalnega sladkorja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse