Reginina kokošja juha z rezanci

Reginina kokošja juha z rezanci

Opis

Grobo narežite vso zelenjavo in jo dajte v večjo posodo s piščancem in drugimi sestavinami. Zalijte z vodo in zavrite.

Pustite rahlo vreti 4 ure in občasno premešajte ter vsako uro posnemite maščobo z vrha.

Po štirih urah juho odcedite in zavrzite vse, razen tekočine. Čez noč hranite v hladilniku.

Naslednje jutro bo juha postala kot žele. Pogrejte jo in še enkrat posnemite maščobo.

Rezance skuhajte posebej v posodi z vrelo vodo v skladu z navodili z vrečke. Odcedite jih.

Limski fižol naj 4 minute vre v vodi.

V vsako skledo dajte porcijo rezancev in limskega fižola, to pa prelijte s toplo juho. 


Grobo narežite vso zelenjavo in jo dajte v večjo posodo s piščancem in drugimi sestavinami. Zalijte z vodo in zavrite.

Pustite rahlo vreti 4 ure in občasno premešajte ter vsako uro posnemite maščobo z vrha.

Po štirih urah juho odcedite in zavrzite vse, razen tekočine. Čez noč hranite v hladilniku.

Naslednje jutro bo juha postala kot žele. Pogrejte jo in še enkrat posnemite maščobo.

Rezance skuhajte posebej v posodi z vrelo vodo v skladu z navodili z vrečke. Odcedite jih.

Limski fižol naj 4 minute vre v vodi.

V vsako skledo dajte porcijo rezancev in limskega fižola, to pa prelijte s toplo juho. 

sestavine

Sestavine

  • 1 razsekan piščanec z odstranjeno kožo
  • 2 narezani čebuli
  • 5 narezanih korenjev
  • 2 narezana sladka krompirja
  • 1 zelena
  • 1 por
  • 0.5 švedske repe
  • 2 kocki kokošje jušne osnove
  • 2 kocki goveje jušne osnove
  • lovorov list
  • sol in poper
  • 300 g rezancev vermicelli
  • 230 g limskega fižola iz pločevinke

Sorodni recepti