Rebrca boemboe Bali

Dodatne potrebščine

Predhodno segreta pečica na 280 °C

Olje za cvrtje

 

Priprava

Rebrca boemboe Bali

Šalotke olupimo in nasekljamo, česen olupimo in narežemo. Feferon narežemo in nastrgamo ingver. Oreščke kukui, šalotke, ketjap, ingver, česen in feferone damo v možnar in zmečkamo v pasto. Rebrca premažemo z boemboejem in pustimo, da se marinirajo vsaj dve uri. Nato jih narežemo na enake kose, debele približno dva ali tri rebra. Pečico segrejemo na programu za žar do približno 280 °C. Pekač obložimo z aluminijasto folijo in po njej porazdelimo rebrca. Pečemo jih približno 40 minut oziroma dokler ne porjavijo na vrhu.

 

Tamarindina omaka

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in čebulo pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo zvezdasti janež in tamarindino pasto ter še malo popražimo. Zalijemo s pomarančnim sokom.

 

Nasvet: rebrca boemboe Bali lahko spečemo tudi na žaru, le poskrbimo, da se pečejo zelo počasi.

 

Postrežba

Rebrca boemboe Bali lahko postrežemo z belim rižem in kuhano zelenjavo.

sestavine

  • Rebrca boemboe Bali5 oreščkov kukui 4 šalotke 100 ml ketjapa medja 4 cm ingverja 3 stroki česna 2 rdeča feferona 2 kg rebrcTamarindina omaka2 čebuli 4 zvezdasti janeži 2 žlici tamarindine paste 200 ml pomarančnega soka

Priprava