RDEČE: TORTA RDEČI ŽAMET, MALINOVA KREMA IN KREMNI SIR

RDEČE: TORTA RDEČI ŽAMET, MALINOVA KREMA IN KREMNI SIR

Opis

RDEČE: TORTA RDEČI ŽAMET, MALINOVA KREMA IN KREMNI SIR

Priprava

  1. Za malinovo kremo pristavite na ogenj kozico s 150 g malinovega pireja in 80 g sladkorja. To zmes dodajte jajcu in dvema rumenjakoma in prelijte vse skupaj nazaj v kozico.
  2. Dobro premešajte in pustite, da se zgosti.
  3. Odstranite z ognja in dodajte dva lističa želatine, ki ste jih prej namočili v vodo z ledom. Dodajte 90 g masla brez soli in takoj dobro zmešajte. Postavite na hladno, pokrito s prozorno folijo, dokler se ne strdi (približno dve uri).
  4. Za torto stepite 75 g masla in 175 g sladkorja. Dodajte jajce in dobro pomešajte. Dodajte 115 g moke, 2,5 g pecilnega praška, 2,5 g soli in 15 g kakava. Še naprej mešajte.
  5. Dodajte 125 g pinjenca, 2,5 g vinskega kisa in 10 g rdeče jedilne barve. Maso dajte v pekač, prekrit s papirjem za peko. V pečici pecite 15 minut na 180 stopinjah.
  6. Ohlajeno torto prerežite na polovico. Na prvo polovico namažite 150 g kremnega sira in drugo polovico torte položite nanjo.
  7. Narežite na kvadrate, na vrh pa dodajte malinovo kremo.

sestavine

Za malinovo kremo

  • 150 g malinovega pireja
  • 80 g sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 2 rumenjaka
  • 2 lističa želatine (namočena)
  • 90 g hladnega neslanega masla v kockah

Za torto rdeči žamet

  • 150 g sladkorja
  • 75 neslanega masla na sobni temperaturi, narezanega na kocke
  • 1 veliko jajce
  • 115 g moke
  • 2,5 g pecilnega praška
  • 2,5 g fino mlete soli
  • 15 g kakava v prahu
  • 2,5 g vinskega kisa
  • 125 g pinjenca
  • 10 g rdeče tekoče jedilne barve
  • 150 g kremnega sira
  • Sveže maline po okusu (dekoracija)
  • Sladkor v prahu po okusu (dekoracija)

Sorodni recepti