Rdeča pica iz testenin

Rdeča pica iz testenin

Opis

Priprava

1. Špagete kuhamo v vreli slani vodi okrog 10 minut da bodo al dente. Nato jih odcedimo skozi cedilo. Pustimo, da se dobro osušijo.

2. Segrejemo električni žar. Medtem začnemo pripravljati preprosto rdečo omako. V srednje veliki kozici do vretja segrejemo paradižnik iz pločevinke z origanom, soljo in poprom. Po petih minutah vretja omako zmeljemo s paličnim mešalnikom ali v obrokih v namiznem mešalniku. Dodamo sol, poper in sladkor.

3. Razgrnemo čisto kuhinjsko krpo in nanjo stresemo špagete. Povaljamo jih, da odstranimo vso odvečno vlago.

4. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja. V veliki skledi razžvrkljamo jajca z origanom, soljo in poprom. Špagete damo v skledo z jajci in jih dobro premešamo z jajci. To najlažje naredimo kar z rokami.

5. Ko je olje v ponvi zelo vroče, dodamo špagete (dovolj jih je za dve podlagi) in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo jih okrog 4 minute oziroma tako dolgo, da je podlaga lepo zlatorjava in hrustljava.

6. Prelijemo s paradižnikovo omako, razporedimo filete inčunov in potresemo olive. Postavimo pod žar za štiri do pet minut. Potresemo z listki bazilike.


Priprava

1. Špagete kuhamo v vreli slani vodi okrog 10 minut da bodo al dente. Nato jih odcedimo skozi cedilo. Pustimo, da se dobro osušijo.

2. Segrejemo električni žar. Medtem začnemo pripravljati preprosto rdečo omako. V srednje veliki kozici do vretja segrejemo paradižnik iz pločevinke z origanom, soljo in poprom. Po petih minutah vretja omako zmeljemo s paličnim mešalnikom ali v obrokih v namiznem mešalniku. Dodamo sol, poper in sladkor.

3. Razgrnemo čisto kuhinjsko krpo in nanjo stresemo špagete. Povaljamo jih, da odstranimo vso odvečno vlago.

4. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja. V veliki skledi razžvrkljamo jajca z origanom, soljo in poprom. Špagete damo v skledo z jajci in jih dobro premešamo z jajci. To najlažje naredimo kar z rokami.

5. Ko je olje v ponvi zelo vroče, dodamo špagete (dovolj jih je za dve podlagi) in jih enakomerno razporedimo po ponvi. Pečemo jih okrog 4 minute oziroma tako dolgo, da je podlaga lepo zlatorjava in hrustljava.

6. Prelijemo s paradižnikovo omako, razporedimo filete inčunov in potresemo olive. Postavimo pod žar za štiri do pet minut. Potresemo z listki bazilike.

sestavine

Podlaga iz testenin

  • 150 g špagetov
  • 1 žlica oljčnega olja in še nekaj za pokapanje
  • 2 jajci
  • razžvrkljani
  • ščep origana

Rdeči preliv

  • 400 g vloženega češnjevega paradižnika (preberite opombo)
  • 1 žlička prigana
  • velik ščep soli
  • 50 g črni oliv
  • odcejenih in razkoščičenih
  • 6 filetov inčunov
  • odcejenih
  • 6 večjih listkov bazilike

Sorodni recepti