Priprava:

1. Priprava peciva: z mešalnikom zmešajte moko, maslo, razrezano na kocke, sladkor in mandljevo moko. Ko se vse suhe sestavine vmešajo v maslo, dodajte jajca in premešajte, dokler se ne oblikuje krogla. Razvaljajte pecivo med dvema listoma peki papirja in ga nato ohladite. Pečico segrejte na 170 °C (ventilator). Uporabite poseben modelček v obliki eklerja. Položite testo na naluknjano silikonsko podlogo. Pecite približno 10 minut.

 

2. Priprava kreme: namočite želatino v ledeno mrzlo vodo, da nabrekne. V skledi zmešajte jajca, naribano limonino lupinico, limonin sok in sladkor. Postavite skledo nad paro. Kuhajte, medtem ko ves čas mešate, dokler krema ne doseže 65 °C. Vmešajte želatino v kremo, da se raztopi. Naj se krema ohladi na 40 °C, nato dodajte maslo in mešajte. Nazadnje dodajte baziliko in ponovno premešajte.

 

3. Priprava karameliziranih koščkov bele čokolade: v ponvici segrevajte belo čokolado in ves čas mešajte. Najprej se bo stopila, nato se bo zgostila, nato bo postala grudičasta in potemnela. Kakavovo maslo se bo izločilo. Vlijte ga v skledo, ker ga ne boste potrebovali. Nadaljujte z mešanjem čokolade, dokler ne nastane temnorjava enotna zmes. Hitro jo nalijte na silikonsko podlogo in pokrijte z drugo silikonsko podlogo, tako da bo nastal enakomeren sloj. Koščki se bodo zelo hitro strdili. Zdrobite jih in jih uporabite za okrasitev.

 

4. Nabrizgajte kremo na pecivo. Na njih dajte koščke bele čokolade in nazadnje še naribano limonino lupinico.

 

sestavine

  • Za pecivo linzer120 g masla 65 g sladkorja v prahu 30 g mandljeve moke 50 g jajc 265 g mokeZa limonino kremo200 g jajc 150 g sladkorja 150 g limoninega soka nastrgana lupinica 2 limon 150 g masla 4 g listov bazilike 4 g želatineZa karamelizirano belo čokolado100 g bele čokolade

Priprava