Opis

Razpokančki z lešniki in kavo (amaretti)

Priprava

  1. Na pekač položite papir za peko.
  2. V mešalnik dodajte beljake, sladkor, lešnikovo moko, vaniljo in kavo. Mešajte 8-10 sekund, da dobite mehko, lepljivo testo (to lahko storite tudi ročno).
  3. Razdelite testo na 16 porcij in jih zvijte v kroglice. Položite jih na pripravljen pladenj in pustite dovolj prostora, nato jih posipajte z malo sladkorja za peko. 
  4. Nežno potisnite prst na sredino kroglice, da ustvarite manjšo vdolbino. Vanjo potisnite kavno zrno, nato pustite, da se kroglice ohladijo v hladilniku (30 minut).
  5. Ogrejte pečico na 170 °C.
  6. Pecite 12-15 minut oziroma dokler piškoti ne počijo, a kljub temu ohranijo mehkobo. Če so piškoti pečeni, lahko preverite tako, da preverite dno, ali je trdno in obarvano. Pustite na pekaču nekaj minut, da se ohladijo, nato pa jih lahko premestite na pladenj. Zraven si lahko privoščite grappo.

sestavine

  • 2 beljaka (manjša jajca), na sobni temperaturi
  • 150 g (2/3 skodelice) sladkorja za peko, dodatno za posip
  • 300 g lešnikove moke
  • 1 vaniljev strok, brez semen, narezan, ali 1 čž vaniljeve paste
  • 1 manjša jž kave v prahu ali mletih kavnih zrn
  • 16 kavnih zrn s prelivom iz temne čokolade

Sorodni recepti