Ražnjiči z bučo, zelenjavo in tofujem

Priprava:

1. Bučo olupimo in narežemo na 3 x 3 cm velike kose. Bučo kuhamo v loncu, v katerega smo dali malo vode. Približno 5 minut. Odcedimo.

2. Očistimo papriko in brstični ohrovt. Papriko narežemo na večje kose, brstični ohrovt pa na pol. Tofu narežemo na koščke.

3. Bučo, zelenjavo in sir nabodemo na ražnjiče, kakor želimo. Dobro segrejemo žar ponev in dodamo žlico oljčnega olja. Ražnjiče pečemo na obe straneh približno 3 do 4 minute. Ko jih pečemo, dodamo še malo oljčnega olja in jih začinimo s soljo in poprom.

4. Za preliv v posodi pomešamo bučno olje in limonov sok. Natrgamo lističe timijana in solimo.

5. Za omako v posodi pomešamo kislo smetano in limonov sok. Dodamo naribano gorgonzolo (ali kateri drug sir z žlahtno plesnijo) in drobno nasekljan koper. Če hočemo, da je omaka redkejša, dodamo malo tople vode.

6. Na dnu krožnika pomešamo rukolo in tanko narezane trakove radiča. Solato prelijemo s prelivom, nanjo pa položimo dva ražnjiča. Postrežemo z omako.

sestavine

  • Sestavine400 g buče 100 g tofuja 1 rdeča paprika 150 g brstičnega ohrovta rukola pol glavice radičaSestavine za preliv1 žlica bučnega olja sok polovice limone 2 vejice timijana solSestavine za omako50 g gorgonzole 100 g kisle smetane sok polovice limone 3 vejice kopra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse