Ražnjiči in omaka satay

Ražnjiči in omaka satay

Opis

Priprave mramor fileti na ražnjiču:

Mramor filete narežemo na tanke rezine. Rezine nabodemo na lesene palčke, ki smo jih predhodno namočili v vodi. Pečemo na žaru, v ponvi ali pečici

Priprava omake satay:

Arašide pražimo na olju, dokler ne dobijo lepe zlate barve. Nato jih zmeljemo v multipraktiku. Rakovo pašteto, čebulo in česen popražimo v ponvi. Dodamo čili v prahu, sladkor, vodo in sojino omako.

Dodamo arašide in kuhamo naprej na majhnem ognju. Dodamo limonin sok in sol po okusu.

sestavine

Sestavine

  • 100 ml olja
  • 225 g arašidov
  • 4 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 majhen čili
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 žlička rakove paštete
  • 1 žlička sojine omake
  • 400 ml vode
  • sok ene limone
  • sol

Sorodni recepti