Opis
Priprave mramor fileti na ražnjiču:
Mramor filete narežemo na tanke rezine. Rezine nabodemo na lesene palčke, ki smo jih predhodno namočili v vodi. Pečemo na žaru, v ponvi ali pečici
Priprava omake satay:
Arašide pražimo na olju, dokler ne dobijo lepe zlate barve. Nato jih zmeljemo v multipraktiku. Rakovo pašteto, čebulo in česen popražimo v ponvi. Dodamo čili v prahu, sladkor, vodo in sojino omako.
Dodamo arašide in kuhamo naprej na majhnem ognju. Dodamo limonin sok in sol po okusu.
sestavine
Sestavine
- 100 ml olja
- 225 g arašidov
- 4 čebule
- 2 stroka česna
- 1 majhen čili
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 1 žlička rakove paštete
- 1 žlička sojine omake
- 400 ml vode
- sok ene limone
- sol