Ravioli z divjimi zelišči in ricotto

Ravioli z divjimi zelišči in ricotto

Opis

Priprava:

Moko stresemo na pult in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo jajci in ju rahlo razžvrkljamo z vilicami. S konicami prstov v jajci vmešamo nekaj moke. Nadaljujemo s postopnim dodajanjem moke v sredino. Mesimo, dokler ne dobimo gladkega in prožnega testa. Pokrijemo in pustimo počivati pol ure.

Testo razvaljamo s strojčkom za testenine. Potrebujemo dva enako dolga pravokotnika širine približno 8 cm.

Blitvo blanširamo v soljeni vodi in odcedimo. Ricotto v skledi začinimo s soljo, poprom in nekaj žlicami naribanega parmezana. Nekaj parmezana shranimo za pozneje. Dodamo timijan, narezano baziliko, nariban muškatni orešček, meto in blanširano blitvo. Zmeljemo v mešalniku. Dodamo nasekljano čili papriko.

Liste testenin narežemo na kvadrate 8 cm x 8 cm z rezalnikom za testenine. Na polovico kvadratov nanesemo po pol žlice nadeva. Prekrijemo jih s preostalo polovico kvadratov in okrog nadeva dobro pritisnemo s prsti, da zapremo raviole.

Kuhamo v soljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje.

Raviole položimo na krožnik, pobrizgamo z oljčnim oljem in potresemo z naribanim parmezanom ter okrasimo z listi žajblja.


sestavine

Za sveže testenine

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 1 žlička soli

Za nadev

  • 300 g blitve
  • 200 g sira ricotta
  • 1 žlička timijana
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1 pest sveže mete
  • 50 g naribanega parmezana
  • muškatni orešček
  • 1 majhna čili paprika
  • sol in poper

  • 6 listov žajblja za okras

Sorodni recepti