Opis
Moko stresemo na pult in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo jajci in ju rahlo razžvrkljamo z vilicami. S konicami prstov v jajci vmešamo nekaj moke. Nadaljujemo s postopnim dodajanjem moke v sredino. Mesimo, dokler ne dobimo gladkega in prožnega testa. Pokrijemo in pustimo počivati pol ure.
Testo razvaljamo s strojčkom za testenine. Potrebujemo dva enako dolga pravokotnika širine približno 8 cm.
Blitvo blanširamo v soljeni vodi in odcedimo. Ricotto v skledi začinimo s soljo, poprom in nekaj žlicami naribanega parmezana. Nekaj parmezana shranimo za pozneje. Dodamo timijan, narezano baziliko, nariban muškatni orešček, meto in blanširano blitvo. Zmeljemo v mešalniku. Dodamo nasekljano čili papriko.
Liste testenin narežemo na kvadrate 8 cm x 8 cm z rezalnikom za testenine. Na polovico kvadratov nanesemo po pol žlice nadeva. Prekrijemo jih s preostalo polovico kvadratov in okrog nadeva dobro pritisnemo s prsti, da zapremo raviole.
Kuhamo v soljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje.
Raviole položimo na krožnik, pobrizgamo z oljčnim oljem in potresemo z naribanim parmezanom ter okrasimo z listi žajblja.
sestavine
Za sveže testenine
- 200 g moke
- 2 jajci
- 1 žlička soli
Za nadev
- 300 g blitve
- 200 g sira ricotta
- 1 žlička timijana
- 1 pest sveže bazilike
- 1 pest sveže mete
- 50 g naribanega parmezana
- muškatni orešček
- 1 majhna čili paprika
- sol in poper
- 6 listov žajblja za okras