Ravioli s karamelizirano čebulo

Za testo v mešalniku zmešamo moko, sol in jajca. Nato ga mesimo pet minut. Zavijemo ga in damo počivati v hladilnik 30 minut.

V veliko ponev damo na kocke narezano čebulo, narezane gobe in zelišča. Pražimo na oljčnem olju, dokler se ne zmehčajo. Nato dodamo sladkor in kis po okusu. Kuhamo, dokler ne dobimo lepljive goste zmesi. Pustimo, da se ohladi.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo s strojčkom za testenine do želene debeline. Narežemo v kroge. Na sredino vsakega kroga damo žlico mešanice. Testo navlažimo na eni strani, nato prepognemo in oblikujemo v raviole. Testenine kuhamo okrog tri minute v vreli slani vodi.

Za beurre noisette v ponvi stopimo maslo skupaj z listki žajblja. Segrevamo, dokler maslo ne začne postajati rjavo. Nato takoj dodamo limonin sok. Z maslom prelijemo testenine.

 


Za testo v mešalniku zmešamo moko, sol in jajca. Nato ga mesimo pet minut. Zavijemo ga in damo počivati v hladilnik 30 minut.

V veliko ponev damo na kocke narezano čebulo, narezane gobe in zelišča. Pražimo na oljčnem olju, dokler se ne zmehčajo. Nato dodamo sladkor in kis po okusu. Kuhamo, dokler ne dobimo lepljive goste zmesi. Pustimo, da se ohladi.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo s strojčkom za testenine do želene debeline. Narežemo v kroge. Na sredino vsakega kroga damo žlico mešanice. Testo navlažimo na eni strani, nato prepognemo in oblikujemo v raviole. Testenine kuhamo okrog tri minute v vreli slani vodi.

Za beurre noisette v ponvi stopimo maslo skupaj z listki žajblja. Segrevamo, dokler maslo ne začne postajati rjavo. Nato takoj dodamo limonin sok. Z maslom prelijemo testenine.

 

sestavine

  • Sestavine500 g moke tipa 500 5 jajc solNadev3 drobno narezane bele čebule 1 rdeča čebula tanko narezana 4 narezani šampinjoni 1 žlica timijana 2 žlici oljčnega olja 2 žlici sladkorja 2 žlici balzamičnega kisa 2 žlici rdečega vinskega kisa sol in poperBeurre noisette250 g masla 0.25 skodelice listkov žajblja 1 limona - sok

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse