Opis

Priprava:

1. Kos folije položimo na leseno desko. Drobno nasekljamo listke rožmarina in timijana ter jih pomešamo s soljo in poprom na foliji. Celoten kos mesa dobro povaljamo v začimbah in ga zavijemo s folijo. V hladilniku ga pustimo stati 1 do 2 uri.

2. Čebulo narežemo na večje kose, korenčka naribamo grobo s strgalom. V segreto ponev damo žlico oljčnega olja in kratek čas pražimo čebulo in korenje. Dodamo sladkor in počakamo, da se stopi. Naribamo limetino lupinico in iztisnemo sok. Dodamo ananas, ki smo ga narezali na koščke, in pomarančni sok. Kuhamo na šibkem ognju.

3. Žar ponev segrejemo in vanjo dodamo žlico oljčnega olja. Kos mesa, ki smo ga vzeli iz hladilnika in pustili na sobni temperaturi, popečemo na obeh straneh. Pečemo na zmerni temperaturi 4 do 5 pet minut na vsaki strani. Sredica mesa mora biti rožnata. Če želite, lahko meso pred tem pečete 10 minut v pečici, ki ste jo segreli na 200 stopinj.

4. Ramstek narežemo na zrezke in ga postrežemo s sladko-kislo omako.

sestavine

Sestavine

  • 600 g telečjega ramsteka
  • 2 korenčka
  • 3 limete
  • 1 čebula
  • 200 ml pomarančnega soka
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 vejici svežega rožmarina
  • 5 vejic timijana
  • sol in poper
  • 1 rezina ananasa

Sorodni recepti