Rakci v maslu
Recept je iz: Kiran Jethwa

Priprava:
- V ponvi segrejemo maslo in dodamo semena komarčka. Pražimo jih 1 min, dokler ne sprostijo arome.
- Dodamo česen, čili in šalotke ter pražimo, dokler sestavine ne porumenijo.
- V ponev damo še rakce in jih pražimo 1 min.
- Dodamo pernod (ali sambuko) za glazuro.
- Nato primešamo ribjo jušno osnovo in smetano ter pustimo vreti na majhnem ognju, dokler se omaka ne zreducira na polovico.
- Na koncu dodamo svežo baziliko in še nekaj masla.
- Po želji še solimo in popramo.
sestavine
- 300 g rakcev olupljeni in brez glav 2 jušni žlici masla 1 čajna žlička semen komarčka 2 čajni žlički pretlačenega česna 2 čajni žlički pretlačene šalotke 2 čajni žlički drobno nasekljanega zelenega čilija 100 ml ribje jušne osnove 1 požirek pernoda (ali sambuke) 50 ml mastne sladke smetane 1 šop sveže bazilike sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kiran Jethwa
Panirane školjke na peni iz cvetače in praženih indijskih oreščkov
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem
Recepti Kiran Jethwa
Kalamari na žaru z rakovico, začinjenim nadevom, sipinim črnilom in omako iz suhega manga
Recepti Kiran Jethwa
Kari z rakovico in tamarindo
Recepti Kiran Jethwa
Rezanci z rakom, belim vinom, česnom in peteršiljem
Recepti Kiran Jethwa
Bouillabaisse (ribja obara) z Viktorijinega jezera in omaka rouille
Recepti Kiran Jethwa
V soli pečena postrv s holandsko omako s papriko na posteljici iz belušev ter hrustljave prekajene šunke
Recepti Kiran Jethwa
Male ostrige s pridihom Vzhoda (enkratna in osvežujoča azijska polivka za sveže ostrige)