Rakci v maslu
Priprava:
  1. V ponvi segrejemo maslo in dodamo semena komarčka. Pražimo jih 1 min, dokler ne sprostijo arome.
  2. Dodamo česen, čili in šalotke ter pražimo, dokler sestavine ne porumenijo.
  3. V ponev damo še rakce in jih pražimo 1 min.
  4. Dodamo pernod (ali sambuko) za glazuro.
  5. Nato primešamo ribjo jušno osnovo in smetano ter pustimo vreti na majhnem ognju, dokler se omaka ne zreducira na polovico.
  6. Na koncu dodamo svežo baziliko in še nekaj masla.
  7. Po želji še solimo in popramo.

sestavine

  • 300 g rakcev olupljeni in brez glav 2 jušni žlici masla 1 čajna žlička semen komarčka 2 čajni žlički pretlačenega česna 2 čajni žlički pretlačene šalotke 2 čajni žlički drobno nasekljanega zelenega čilija 100 ml ribje jušne osnove 1 požirek pernoda (ali sambuke) 50 ml mastne sladke smetane 1 šop sveže bazilike sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse