Rakci v avokadu na portugalski način

Način priprave:

1. Avokada razrežemo na polovice. Odstranimo koščici in z majhno žlico izdolbemo

večino notranjosti.

2. Segrejemo oljčno olje in dodamo začimbe, česen in sojino omako. Ko omaka zavre, dodamo

rakce in narezane rezine limone. Premešamo, začinimo s še malo limonovega soka in

dodamo sol in poper. Ne kuhamo dlje kot 2 minuti.

3. Rakce pustimo, da se povsem ohladijo in jih premešamo z izdolbenim mesom avokada.

4. Polovičke avokada napolnimo z zmesjo.

sestavine

  • 2 avokada 200 g surovih očiščenih rakcev 2 žlici oljčnega olja 0.5 soka limone 1 žlica sojine omake 2 rezini limone drobno narezani z lupino 1 strok zdrobljenega česna 2 ščepca suhega ingverja 2 ščepca suhe bazilike 2 ščepca suhega timijana sol in poper po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse