Rakci v avokadu na portugalski način
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Avokada razrežemo na polovice. Odstranimo koščici in z majhno žlico izdolbemo
večino notranjosti.
2. Segrejemo oljčno olje in dodamo začimbe, česen in sojino omako. Ko omaka zavre, dodamo
rakce in narezane rezine limone. Premešamo, začinimo s še malo limonovega soka in
dodamo sol in poper. Ne kuhamo dlje kot 2 minuti.
3. Rakce pustimo, da se povsem ohladijo in jih premešamo z izdolbenim mesom avokada.
4. Polovičke avokada napolnimo z zmesjo.
sestavine
- 2 avokada 200 g surovih očiščenih rakcev 2 žlici oljčnega olja 0.5 soka limone 1 žlica sojine omake 2 rezini limone drobno narezani z lupino 1 strok zdrobljenega česna 2 ščepca suhega ingverja 2 ščepca suhe bazilike 2 ščepca suhega timijana sol in poper po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo