Opis

Način priprave:

1. Avokada razrežemo na polovice. Odstranimo koščici in z majhno žlico izdolbemo

večino notranjosti.

2. Segrejemo oljčno olje in dodamo začimbe, česen in sojino omako. Ko omaka zavre, dodamo

rakce in narezane rezine limone. Premešamo, začinimo s še malo limonovega soka in

dodamo sol in poper. Ne kuhamo dlje kot 2 minuti.

3. Rakce pustimo, da se povsem ohladijo in jih premešamo z izdolbenim mesom avokada.

4. Polovičke avokada napolnimo z zmesjo.

sestavine

  • 2 avokada
  • 200 g surovih očiščenih rakcev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0.5 soka limone
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 rezini limone
  • drobno narezani z lupino
  • 1 strok zdrobljenega česna
  • 2 ščepca suhega ingverja
  • 2 ščepca suhe bazilike
  • 2 ščepca suhega timijana
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti