Račje prsi v temnem pivu

1. Prsi zarežite na koži in jih na hitro sotirajte s kožo navzdol, brez dodanih

maščob v segreti ponvi.

2. Maščobo, ki se med sotiranjem nabere v ponvi, prihranite za kasneje.

3. Prsi vakumirajte in jih soparite v SOUS- vide-ju ali parni pečici 1 uro na

59 stopinjah celzija. Če NImate parne pečice ali SOUS-videa, zavijte prsi v

alu folijo in jih 4-5 ur pecite v pečici na 59 stopinjah celzija.

5. Prsi položite v ponev in jih prelijte z maščobo, ki ste jo prihranili in s

tekočino, ki se je med soparjenjem nabrala v vakumski vrečki oz. alu foliji.

6. Prelijte s temnim pivom.

7. Prsi položite na leseno servirno desko in pustite, da se sokovi umirijo.

8. V omako, ki je ostala v ponvi, dodajte žličko masla.

9. Omako segrevajte, da se zgosti.

10. Prsi narežite kot tagliato, posolite z grobo soljo in pokapajte z malo

oljčnega olja.

Pire

Priprava:

1. Krompir olupite in ga narežite na manjše kose.

2. Skuhajte krompir v slani vodi.

3. Pastinak očistite in ga narežite na kratke palčke.

3. Skuhajte pastinak v mleku.

4. Dodajte maslo in vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

5. Dodajte krompir in pretlačite v pire.

6. Solite po okusu.

1. Cikorijo 3 minute soparite v pečici oz. kuhajte na pari cca 5 minut, da se

zmehča.

2. Popecite jo na oljčnem olju.

Postrezite: na krožnik dajte omako, vanjo položite pire, nanj pa naložite kose

prsi. Okrasite s cikorijo in drobnjakom.

Dober tek!




1. Prsi zarežite na koži in jih na hitro sotirajte s kožo navzdol, brez dodanih

maščob v segreti ponvi.

2. Maščobo, ki se med sotiranjem nabere v ponvi, prihranite za kasneje.

3. Prsi vakumirajte in jih soparite v SOUS- vide-ju ali parni pečici 1 uro na

59 stopinjah celzija. Če NImate parne pečice ali SOUS-videa, zavijte prsi v

alu folijo in jih 4-5 ur pecite v pečici na 59 stopinjah celzija.

5. Prsi položite v ponev in jih prelijte z maščobo, ki ste jo prihranili in s

tekočino, ki se je med soparjenjem nabrala v vakumski vrečki oz. alu foliji.

6. Prelijte s temnim pivom.

7. Prsi položite na leseno servirno desko in pustite, da se sokovi umirijo.

8. V omako, ki je ostala v ponvi, dodajte žličko masla.

9. Omako segrevajte, da se zgosti.

10. Prsi narežite kot tagliato, posolite z grobo soljo in pokapajte z malo

oljčnega olja.

Pire

Priprava:

1. Krompir olupite in ga narežite na manjše kose.

2. Skuhajte krompir v slani vodi.

3. Pastinak očistite in ga narežite na kratke palčke.

3. Skuhajte pastinak v mleku.

4. Dodajte maslo in vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

5. Dodajte krompir in pretlačite v pire.

6. Solite po okusu.

1. Cikorijo 3 minute soparite v pečici oz. kuhajte na pari cca 5 minut, da se

zmehča.

2. Popecite jo na oljčnem olju.

Postrezite: na krožnik dajte omako, vanjo položite pire, nanj pa naložite kose

prsi. Okrasite s cikorijo in drobnjakom.

Dober tek!

sestavine

  • Sestavine4 račje prsi 2 dcl temnega piva 500 g krompirja 2 manjša pastinaka 50 g masla 2 dcl mleka cikorija sol Kotanyi oljčno olje svež timijan svež drobnjak

Priprava