Ragu s koromačem in lososom na žaru

Ragu s koromačem in lososom na žaru

Opis

Način priprave:

     1.    V globoki kozici prepražimo nasekljana česen in čebulo. Izberemo trde gomolje koromača. Odrežemo spodnji del in gornji del, kjer so stebelca. Koromač narežemo na velike kose in jih damo v kozico.

     2.    Paradižnik narežemo na kocke in jih damo v kozico. Enako naredimo z opranim in neolupljenim svežim krompirjem. Če so bolj drobni, dodamo cele, če so večji, jih prepolovimo. Dodamo belo vino in ko alkohol izpari, dodamo vodo. Krompir mora biti pokrit. Dodamo še jušno kocko. Začinimo s poprom in lovorovim listom ter pokrijemo. Zelenjava naj se kuha približno 20 minut.

      3.   Filet razrežemo na kose in stran s kožo namažemo z oljem. Lososa pečemo na žaru ali v žar ponvi približno štiri minute na strani s kožo, na drugi strani pa približno dve minuti.

      4.   Zelenjavno omako zgostimo tako, da malce koruzne moke zmešamo z mrzlo vodo in vlijemo v kozico. Pomešamo in počakamo, da zavre.

5.   S pečenim hrustljavim lososom postrežemo toplo zelenjavo.

 

sestavine

  • sončnično olje
  • 100 ml belega vina
  • 2 čebuli
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 500 g koromača
  • 300 g krompirja
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 250 g paradižnika
  • koruzna moka
  • sol in poper po želji
  • 400 g lososa