ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Ragu po toskansko

Ocena 0/5

Priprava:

1. Meso narežite na drobno (skoraj tako kot mleto meso). Dodajte vino, rožmarin, brinove jagode in kliček. Pustite v hladilniku čez noč. Naslednji dan odlijte in spravite za pozneje.

 

2. Olupite čebulo, korenje, teleno in česen ter jih drobno sesekljajte. Popecite na olivnem olju. Dodajte meso in pustite, da se dobro zapeče.

 

3. Dodajte vino in paradižnik iz konzerve.

 

4. Začinite z zdrobljenimi posušenimi jurčki, lovorimi listi, feferenom, malo soli in poprom. Na majhnem ognju kuhajte 3-4 ure.

 

5. Za pripravo testenin, zmešajte moko z 200 ml mlačne vode, olivnim oljem in soljo. Zgnetite gladko testo. Pokrijte s folijo in pustite počivati 30 minut.

 

6. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini na 0.5 cm debelo. Z nožem narežite testo na 0,5 cm široke trakove. Trakove nežno povaljajte, da se začnejo zvijati v spiralo. Testenine skuhajte v slanem kropu.

 

 

7. Ragu dajte v ponev, dodajte kuhane testenine, dodajte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, in kuhajte 1-2 minuti. Postrezite z naribanim Pecorinom in oljem iz tartufov.

Za otroke:
ne
Za vegetarijance:
ne
Iz oddaje: