Opis

Priprava:

1. Meso narežite na drobno (skoraj tako kot mleto meso). Dodajte vino, rožmarin, brinove jagode in kliček. Pustite v hladilniku čez noč. Naslednji dan odlijte in spravite za pozneje.

 

2. Olupite čebulo, korenje, teleno in česen ter jih drobno sesekljajte. Popecite na olivnem olju. Dodajte meso in pustite, da se dobro zapeče.

 

3. Dodajte vino in paradižnik iz konzerve.

 

4. Začinite z zdrobljenimi posušenimi jurčki, lovorimi listi, feferenom, malo soli in poprom. Na majhnem ognju kuhajte 3-4 ure.

 

5. Za pripravo testenin, zmešajte moko z 200 ml mlačne vode, olivnim oljem in soljo. Zgnetite gladko testo. Pokrijte s folijo in pustite počivati 30 minut.

 

6. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini na 0.5 cm debelo. Z nožem narežite testo na 0,5 cm široke trakove. Trakove nežno povaljajte, da se začnejo zvijati v spiralo. Testenine skuhajte v slanem kropu.

 

 

7. Ragu dajte v ponev, dodajte kuhane testenine, dodajte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, in kuhajte 1-2 minuti. Postrezite z naribanim Pecorinom in oljem iz tartufov.

sestavine

Sestavine

  • 1 kg svinjskega pleča (črnega prašiča)
  • 500 ml rdečega vina (Chianti)
  • 1 vejica rožmarina
  • 2 korenja
  • 2 stebla zelene
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 konzerva paradižnika (400 g)
  • 10 g suhih jurčkov
  • 1 suhi feferon
  • 2 lovorjeva lista
  • 4 brinove jagode
  • 1 klinček
  • 50 ml olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • pecorino za posip
  • olje iz tartufov (po želji)

Za testenine

  • 500 g moke + malo za posipanje
  • 30 -40 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 0.25 čajne žličke soli