Opis

GLAVNA JED

Pečico segrejemo na 200 stopinj, pekač premažemo z maslom. Dodamo cvetačo, kostanj in beluše, narezane na tri dele, brez lupinice in trdih vrhov. Na koncu dodamo na kocke narezano batato in peso.

Zalijemo z malo vode, da bo v pekaču vlaga. Zelenjavo obilno prelijemo z medom in vse postavimo v pečico za 15 do 20 minut.

Pripravimo sirup z marakujo. V lonec damo liker ginginhu, pomarančni sok, rjavi sladkor, pulpo marakuje in nariban ingver. Premešamo in postavimo na srednji ogenj, da dobimo sirup.

Diagonalno zarežemo v kožo račjega kareja. Solimo, popramo in popražimo v ponvi na obeh strah. Takoj ga damo v pekač in postavimo v pečico za pet minut. Nato ga vzamemo iz pečice. Dodamo zelenjavo. Najprej peso, nato batato, beluše in kostanj, na koncu pa cvetačo.

Račje meso narežemo na rezine, jih prelijemo s sirupom iz marakuje in dodamo zelenjavo. Jed je pripravljena za postrežbo.


GLAVNA JED

Pečico segrejemo na 200 stopinj, pekač premažemo z maslom. Dodamo cvetačo, kostanj in beluše, narezane na tri dele, brez lupinice in trdih vrhov. Na koncu dodamo na kocke narezano batato in peso.

Zalijemo z malo vode, da bo v pekaču vlaga. Zelenjavo obilno prelijemo z medom in vse postavimo v pečico za 15 do 20 minut.

Pripravimo sirup z marakujo. V lonec damo liker ginginhu, pomarančni sok, rjavi sladkor, pulpo marakuje in nariban ingver. Premešamo in postavimo na srednji ogenj, da dobimo sirup.

Diagonalno zarežemo v kožo račjega kareja. Solimo, popramo in popražimo v ponvi na obeh strah. Takoj ga damo v pekač in postavimo v pečico za pet minut. Nato ga vzamemo iz pečice. Dodamo zelenjavo. Najprej peso, nato batato, beluše in kostanj, na koncu pa cvetačo.

Račje meso narežemo na rezine, jih prelijemo s sirupom iz marakuje in dodamo zelenjavo. Jed je pripravljena za postrežbo.

sestavine

Sestavine

  • 1 glavica cvetače
  • 20 kostanjev
  • šopek belušev
  • 2 batati
  • 3 pese
  • med
  • maslo

Sirup

  • 1 kozarec ginginhe
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • sok ene pomaranče
  • sok šestih marakuj

Račje meso

  • 2 račja kareja
  • poper
  • sol
  • maslo

Sorodni recepti