Račje krače z misom

sestavine

  • 4 račje krače
  • 5-centimetrski kos ingverja, narežemo na rezine
  • 3 stroki česna, narežemo na rezine
  • 1 rdeč čili, razpolovimo
  • ½ šopa mlade čebule, temno perje zavržemo
  • 100 ml šerija
  • 100 ml sojine omake
  • 1 jedilna žlica belega misa
  • 240 ml piščančje jušne osnove ali vode
  • 4 redkve, narezane na tanke rezine
  • 2 vejici koriandra
  • ½ glave zelene solate, liste natrgamo in operemo
  • riž, kuhan na pari
  • čilijeva omaka

Priprava

  • Meso vzamemo iz hladilnika 20 minut pred uporabo. Kožo osušimo s papirnatimi brisačami. Pečico segrejemo na 160 stopinj.
  • Veliko ognjevarno posodo postavimo na šibek ogenj. Vanjo na kožo položimo krače. Ko olje začne cvrčati, ogenj povečamo na srednjo moč. Počasi cvremo, da se stopi čim več maščobe, nekje od 5 do 8 minut. Obrnemo in pečemo še 4 ali 5 minut.
  • Maščobo odcedimo in dodamo ingver, česen, čili in mlado čebulo. Prilijemo šeri in sojino omako. Miso vmešamo v jušno osnovo ter prilijemo v posodo. Zavremo, potem pa zmanjšamo ogenj. Pokrijemo s papirjem za peko in nato še s pokrovom.
  • V pečici pečemo od 45 do 60 minut, nekje na sredini pa krače obrnemo. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz posode in počakamo, da se rahlo ohladi. Z vrha omake poberemo morebitno maščobo, omako pa zavremo, da se zgosti. Kožo s krač zavržemo, meso pa poberemo s kosti. Meso damo nazaj v omako.
  • Posodo postavimo na sredino mize. Vsak naj si list solate napolni z rižem, mesom, redkvami, koriandrom in čilijevo omako.   

Sorodni recepti

Poglej vse