Opis

Priprava

Namastimo in pomokamo pekač. Zmešamo vse sestavine za podlago za quiche in jih dobro zmešamo. Če hočete lahko iz masla in moke naredite drobtine. Dno pekača za quiche prekrijemo s testom, s prsti močno pritisnemo na robu. Quiche pečemo 8 do 12 minut pri 180 °C.

Čebulo nasekljamo in jo popražimo na maslu v ponvi. Lisičke narežemo na majhne kose in jih damo v ponev. Gobe pražimo, dokler se ne zmehčajo, nato pa solimo in popramo. Dodamo smetano. Pustimo rahlo vreti, dokler se omaka malo ne zgosti.

Sestavine za mešanico mleka in jajc dobro zmešamo.

Nadev z gobami razporedimo po pečeni osnovi za quiche, na vrh polijemo mešanico mleka in jajc ter posujemo z naribanim sirom. Gobov quiche pečemo v pečici 20 do 25 minut pri 180 °C ali dokler se tekočina ne posede in dobi lepe rjave barve. Dober tek.

sestavine

Sestavine

  • 120 g masla
  • 240 g moke
  • ščepec soli

Nadev

  • 1 žlička masla
  • 1 čebula
  • 250 g lisičk
  • ščepec soli
  • ščepec timijana
  • ščepec črnega ali belega popra
  • ščepec karija
  • 1 dl smetane

Zmes mleka in jajc

  • 1 dl mleka
  • 0.75 dl smetane
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • ščepec črnega popra

Preliv

  • 1.5 dl naribanega ementalca
  • 1.5 dl dl naribane mocarele

Sorodni recepti