Puranji zrezki z brusnicami

Puranji zrezki z brusnicami

Opis

V plitvi posodi premešamo krušne drobtinice, žajbelj, sol in poper. Z eno žlico (15 ml) olja premažemo zrezke z vseh strani. Na obeh straneh jih povaljamo v mešanici krušnih drobtinic. V ponvi z neoprijemljivo oblogo na srednjem ognju segrejemo preostalo olje. Spečemo zrezke, na vsaki strani jih pečemo okrog štiri do pet minut, da so zlato zapečeni in na sredini niso več rožnati. Nato jih prestavimo na krožnik in shranimo na toplem.

Omaka: brusnično omako, vodo, pomarančno lupinico, sol in poper damo v kozico. Počasi segrevamo dve minuti, da dobimo vročo omako. Postrežemo z zrezki.


V plitvi posodi premešamo krušne drobtinice, žajbelj, sol in poper. Z eno žlico (15 ml) olja premažemo zrezke z vseh strani. Na obeh straneh jih povaljamo v mešanici krušnih drobtinic. V ponvi z neoprijemljivo oblogo na srednjem ognju segrejemo preostalo olje. Spečemo zrezke, na vsaki strani jih pečemo okrog štiri do pet minut, da so zlato zapečeni in na sredini niso več rožnati. Nato jih prestavimo na krožnik in shranimo na toplem.

Omaka: brusnično omako, vodo, pomarančno lupinico, sol in poper damo v kozico. Počasi segrevamo dve minuti, da dobimo vročo omako. Postrežemo z zrezki.

sestavine

Sestavine

  • 0.5 skodelice krušnih drobtin
  • 1 žlička zdrobljenega suhega žajblja
  • 0.25 žličke soli
  • 0.25 žličke popra
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 4 puranji zrezki

Omaka

  • 0.5 skodelice brusnične omake
  • 2 žlici vode
  • 1 žlička naribane pomarančne lupinice
  • sol in poper po okusu