Puding z jagodičevjem

sestavine

  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica vode
  • 250 g očiščenih in razpolovljenih jagod
  • 125 g borovnic
  • 125 g malin
  • 125 g robid (lahko uporabite tudi zamrznjene, prej pa jih stalite)
  • 1 čž vaniljevega ekstrakta
  • 1 čž cimeta
  • 10 rezin belega kruha brez skorje
  • dodatno jagodičevje, vaniljev sladoled in metini lističi za postrežbo

Priprava

  • V srednje veliki kozici 3 do 4 minute segrevajte sladkor, vodo in jagode. Ves čas mešajte, da nastane sirup.
  • Dodajte borovnice in kuhajte eno minuto. Vmešajte maline, robide, vaniljo in cimet ter takoj odstranit z ognja. Rahlo ohladite.
  • Pekač velikosti 23 cm x 12,5cm x 7cm namastite in nanj položite folijo, ki naj čez stranice gleda 15 cm.
  • Na dno položite dve ali tri rezine kruha, ki naj se rahlo prekrivajo, odvečen kruh pa odrežite.
  • Preostale rezine kruha narežite na debele “prste” in z njimi obložite stranice. Rahlo naj se prekrivajo.
  • Sadje nadevajte v pekač in ga stisnite. Čez zlijte pol soka, drugo polovico pa prihranite.
  • Preostanek kruha položite na sadje in prelijte s preostalim sirupom. Folijo položite čez kruh in zatesnite. Enakomerno obtežite s pločevinkami.
  • Puding dajte čez noč v hladilnik.

Sorodni recepti

Poglej vse