Puding z jagodičevjem
Recept je iz: Justine Schofield
Puding z jagodičevjem
sestavine
- 1 skodelica sladkorja
- 1 skodelica vode
- 250 g očiščenih in razpolovljenih jagod
- 125 g borovnic
- 125 g malin
- 125 g robid (lahko uporabite tudi zamrznjene, prej pa jih stalite)
- 1 čž vaniljevega ekstrakta
- 1 čž cimeta
- 10 rezin belega kruha brez skorje
- dodatno jagodičevje, vaniljev sladoled in metini lističi za postrežbo
Priprava
- V srednje veliki kozici 3 do 4 minute segrevajte sladkor, vodo in jagode. Ves čas mešajte, da nastane sirup.
- Dodajte borovnice in kuhajte eno minuto. Vmešajte maline, robide, vaniljo in cimet ter takoj odstranit z ognja. Rahlo ohladite.
- Pekač velikosti 23 cm x 12,5cm x 7cm namastite in nanj položite folijo, ki naj čez stranice gleda 15 cm.
- Na dno položite dve ali tri rezine kruha, ki naj se rahlo prekrivajo, odvečen kruh pa odrežite.
- Preostale rezine kruha narežite na debele “prste” in z njimi obložite stranice. Rahlo naj se prekrivajo.
- Sadje nadevajte v pekač in ga stisnite. Čez zlijte pol soka, drugo polovico pa prihranite.
- Preostanek kruha položite na sadje in prelijte s preostalim sirupom. Folijo položite čez kruh in zatesnite. Enakomerno obtežite s pločevinkami.
- Puding dajte čez noč v hladilnik.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem