Puding z jagodami, mangom in agarjem

Puding z jagodami, mangom in agarjem

Opis

Dve žlički agarja damo v skledico z malo vode. Počakamo, da 100 ml vode zavre in dodamo agar. Počakamo, da se kuha pet minut in stopi.

250 g jagod prerežemo na pol in odstranimo pecelj. Položimo jih v kozarec in dodamo semena pol vaniljevega stroka, 200 ml mandljevega mleka in štiri žlice medu. Vse premešamo s paličnim mešalnikom.

Ko se agar povsem stopi, dodamo jagodno zmes in počakamo, da vse zavre. Vse zlijemo v model za puding in damo v zamrzovalnik za 10 min.

Postopek ponovimo, ko pripravljamo sloj manga. Dve žlički namočenega agarja stopimo v 100 ml vrele vode.

Olupimo in nasekljamo mango, dodamo mu limonino lupinico, 200 ml mandljevega mleka in dve žlici medu. Premešamo s paličnim mešalnikom.

Zmes dodamo agarju, dodamo semena chia in mešamo ter pustimo, da zavre.

Nato vzamemo model iz zamrzovalnika in vlijemo zmes.

Položimo v hladilnik za eno uro in pol do dve, odstranimo model, ga okrasimo z jagodami in uživamo.


Dve žlički agarja damo v skledico z malo vode. Počakamo, da 100 ml vode zavre in dodamo agar. Počakamo, da se kuha pet minut in stopi.

250 g jagod prerežemo na pol in odstranimo pecelj. Položimo jih v kozarec in dodamo semena pol vaniljevega stroka, 200 ml mandljevega mleka in štiri žlice medu. Vse premešamo s paličnim mešalnikom.

Ko se agar povsem stopi, dodamo jagodno zmes in počakamo, da vse zavre. Vse zlijemo v model za puding in damo v zamrzovalnik za 10 min.

Postopek ponovimo, ko pripravljamo sloj manga. Dve žlički namočenega agarja stopimo v 100 ml vrele vode.

Olupimo in nasekljamo mango, dodamo mu limonino lupinico, 200 ml mandljevega mleka in dve žlici medu. Premešamo s paličnim mešalnikom.

Zmes dodamo agarju, dodamo semena chia in mešamo ter pustimo, da zavre.

Nato vzamemo model iz zamrzovalnika in vlijemo zmes.

Položimo v hladilnik za eno uro in pol do dve, odstranimo model, ga okrasimo z jagodami in uživamo.

sestavine

Jagodni sloj:

  • 250 g jagod
  • 100 ml vode
  • 200 ml mandljevega mleka
  • 2 žličke agarja
  • 4 žlice medu
  • 0.5 vanilijevega stroka

Mangov sloj:

  • 1 mango
  • 100 ml vode
  • 200 ml mandljevega mleka
  • 2 žlički agarja
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica semen chia
  • limonina lupina

Sorodni recepti