Profiteroli z lažno jajčno kremo

Profiteroli z lažno jajčno kremo

Opis

·      Temperaturo pečice nastavite na 200° C

Segrejte vodo večji posodi, vanjo dajte maslo, moko in sol ter vse skupaj dobro premešajte.

V drugi posodi stepite jajca.

Na zmernem ognju z električnim mešalnikom mešajte vsebino v posodi ter postopoma dolivajte stepena jajca. Mešajte, dokler zmes ne postane gladka in sijoča.

Z žlico zajemajte maso in jo polagajte na tanek, rahlo namaščen pekač ali v pekač s peki papirjem ter vsak kupček, ki ga zajamete z žlico, postavljajte 2-3 cm narazen. Pecite približno 25 minut, dokler ne nabreknejo in pozlatijo.

Vzemite jih iz pekača, vsakega prebodite, da iz njega izpustite paro, potem pa jih ohladite na rešetki. To počnite, dokler ne porabite vse zmesi.

Za lažno kremo stepite 4 rumenjake s sladkorjem v prahu in semeni iz stroka vanilje. Dodajte vino marsala in mascarpone ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko zmes.

V vsako pečeno kroglico zarežite z ostrim nožem. Z žličko dajte v vsako kroglico manjšo količino kreme. Nadevane kroglice polagajte na kupček na večji krožnik ali na stojalo za torte.

Stopite temno in belo čokolado v dveh ločenih posodah nad posodo z vrelo vodo. Ko se čokolada stopi, z njo pokapajte kroglice.

Grobo narežite pistacije, kristalizirane liste vrtnice in vijolice. Za dekoracijo jih razporedite po profiterolih.


Segrejte vodo večji posodi, vanjo dajte maslo, moko in sol ter vse skupaj dobro premešajte.

V drugi posodi stepite jajca.

Na zmernem ognju z električnim mešalnikom mešajte vsebino v posodi ter postopoma dolivajte stepena jajca. Mešajte, dokler zmes ne postane gladka in sijoča.

Z žlico zajemajte maso in jo polagajte na tanek, rahlo namaščen pekač ali v pekač s peki papirjem ter vsak kupček, ki ga zajamete z žlico, postavljajte 2-3 cm narazen. Pecite približno 25 minut, dokler ne nabreknejo in pozlatijo.

Vzemite jih iz pekača, vsakega prebodite, da iz njega izpustite paro, potem pa jih ohladite na rešetki. To počnite, dokler ne porabite vse zmesi. 

Za lažno kremo stepite 4 rumenjake s sladkorjem v prahu in semeni iz stroka vanilje. Dodajte vino marsala in mascarpone ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko zmes.

V vsako pečeno kroglico zarežite z ostrim nožem. Z žličko dajte v vsako kroglico manjšo količino kreme. Nadevane kroglice polagajte na kupček na večji krožnik ali na stojalo za torte.

Stopite temno in belo čokolado v dveh ločenih posodah nad posodo z vrelo vodo. Ko se čokolada stopi, z njo pokapajte kroglice.

Grobo narežite pistacije, kristalizirane liste vrtnice in vijolice. Za dekoracijo jih razporedite po profiterolih.

sestavine

Profiteroli:

  • 250 ml vode
  • 100 g masla
  • 150 g navadne moke
  • 4 jajca
  • ščep soli

Lažna jajčna krema:

  • 4 rumenjaki
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 strok vanilje
  • 2 žlici vina marsala
  • 300 g maskarponeja

Preliv

  • 100 g kakovostne temne čokolade (70 % kakavovih delcev)
  • 100 g bele čokolade
  • 60 g pistacij
  • grobo nasekljanih
  • 30 g kristaliziranih listov vrtnice
  • 30 g kristaliziranih vijolic