Prigrizki s teletino in parmezanom
Recept je iz: Luca Ciano
Prigrizki s teletino in parmezanom
sestavine
- 350 g sira parmigiano reggiano, naribanega
- 205 ml smetane
- 225 ml mleka
- 200 g teletine, narezane na male kocke
- sol & poper
- 30 ml dimljenega ekstra deviškega olivnega olja
- 4 inčuni
- 1 rdeča čebula, polmeseci
- 250 g belega balzamičnega kisa
- 225 g kristalnega sladkorja
Priprava
- Za hrustljavčke parmigiano reggiano zagrejte pečico na 180 stopinj. Posujte 150 g naribanega parmezana na silikonsko podlogo za pečenje, ki jo položite ve pekač. Pecite od 8-10 minut, da se zlato zapeče. vzemite iz pečice in ohladite.
- Za peno zavrite mleko in smetano v kozici. Tik pred vretjem odstranite z ognja in postopoma vmešajte preostanek parmezana. Mešajte, da se sir popolnoma raztopi. Ohladite na sobno temperaturo, naj počiva vsaj dve uri. Dvakrat precedite in nalijte v bidon za stepeno smetano in dobro pretresite ter hranite v hladilniku.
- Kis zavrite, dodajte sladkor in kuhajte 2 minuti. Vroče nalijte na čebulo in ohladite. Dajte v hladilnik. Dodajte nasekljano teletino v skledo in začinite ter dodajte dimljeno olje. Dobro premešajte.
- Postrezite tako, da parmezanov hrustljavček nalomite na kose, velike 5 cm. Nanje nabrizgajte peno, dodajte žličko teletine in inčun ter nekaj kosov okisane čebule, še malo pene na vrh in pokrijte še z enim kosom hrustljavčka.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato