Prigrizki s teletino in parmezanom

sestavine

  • 350 g sira parmigiano reggiano, naribanega
  • 205 ml smetane
  • 225 ml mleka
  • 200 g teletine, narezane na male kocke
  • sol & poper
  • 30 ml dimljenega ekstra deviškega olivnega olja
  • 4 inčuni
  • 1 rdeča čebula, polmeseci
  • 250 g belega balzamičnega kisa
  • 225 g kristalnega sladkorja

Priprava

  • Za hrustljavčke parmigiano reggiano zagrejte pečico na 180 stopinj. Posujte 150 g naribanega parmezana na silikonsko podlogo za pečenje, ki jo položite ve pekač. Pecite od 8-10 minut, da se zlato zapeče. vzemite iz pečice in ohladite.
  • Za peno zavrite mleko in smetano v kozici. Tik pred vretjem odstranite z ognja in postopoma vmešajte preostanek parmezana. Mešajte, da se sir popolnoma raztopi. Ohladite na sobno temperaturo, naj počiva vsaj dve uri. Dvakrat precedite in nalijte v bidon za stepeno smetano in dobro pretresite ter hranite v hladilniku.
  • Kis zavrite, dodajte sladkor in kuhajte 2 minuti. Vroče nalijte na čebulo in ohladite. Dajte v hladilnik. Dodajte nasekljano teletino v skledo in začinite ter dodajte dimljeno olje. Dobro premešajte.
  • Postrezite tako, da parmezanov hrustljavček nalomite na kose, velike 5 cm.  Nanje nabrizgajte peno, dodajte žličko teletine in inčun ter nekaj kosov okisane čebule, še malo pene na vrh in pokrijte še z enim kosom hrustljavčka.

Sorodni recepti

Poglej vse