Prigrizek z jagnjetino in figami
Priprava krače:

Krače naj nekaj časa počivajo na sobni temperaturi. Natremo jih s soljo in poprom.

Pečemo jih v ponvi v zmesi čebule, česna in polovice korenja, narezanega kocke, dokler ne postanejo zlatorumene. Krače zložimo na pekač in postavimo v pečico. Na dno pekača nasekljamo čebulo, česen, korenje in fige.

 

Začinimo z lovorovim listom, soljo in poprom. Vlijemo rdeče vino in govejo osnovo, da so krače skoraj prekrite. Pečemo odkrito vsaj 30 minut pri 150 °C. Krače obrnemo in pečemo pri 120 °C. Pekač nato pokrijemo in pustimo, da se meso še tri do štiri ure počasi mehča. 

Omaka:

Iz pekača na ponev zlijemo tekočino ter dodamo fige, rjavi sladkor, sladkor, rdeče vino in druge začimbe in začimbnice. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti in jo uporabimo za dokončanje jedi.


sestavine

  • Sestavine2 jagnječji krači sol in poper 3 žlice oljčnega olja Sveži timijan in rožmarin 6 svežih fig 1 velika čebula 4 stroki česna 1 korenje 2 lovorova lista 1 l rdečega vina 1 l goveje osnoveSestavine za omako2 žlici rjavega sladkorja 3 dl rdečega vina 1 žlica sladkorja timijan malo cimeta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse