Prigrizek z jagnjetino in figami

Prigrizek z jagnjetino in figami

Opis

Priprava krače:

Krače naj nekaj časa počivajo na sobni temperaturi. Natremo jih s soljo in poprom.

Pečemo jih v ponvi v zmesi čebule, česna in polovice korenja, narezanega kocke, dokler ne postanejo zlatorumene. Krače zložimo na pekač in postavimo v pečico. Na dno pekača nasekljamo čebulo, česen, korenje in fige.

 

Začinimo z lovorovim listom, soljo in poprom. Vlijemo rdeče vino in govejo osnovo, da so krače skoraj prekrite. Pečemo odkrito vsaj 30 minut pri 150 °C. Krače obrnemo in pečemo pri 120 °C. Pekač nato pokrijemo in pustimo, da se meso še tri do štiri ure počasi mehča. 

Omaka:

Iz pekača na ponev zlijemo tekočino ter dodamo fige, rjavi sladkor, sladkor, rdeče vino in druge začimbe in začimbnice. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti in jo uporabimo za dokončanje jedi.


sestavine

Sestavine

  • 2 jagnječji krači
  • sol in poper
  • 3 žlice oljčnega olja
  • Sveži timijan in rožmarin
  • 6 svežih fig
  • 1 velika čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 korenje
  • 2 lovorova lista
  • 1 l rdečega vina
  • 1 l goveje osnove

Sestavine za omako

  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 3 dl rdečega vina
  • 1 žlica sladkorja
  • timijan
  • malo cimeta

Sorodni recepti