Prigrizek z jagnjetino in figami
Recept je iz: Sara Chafak
Krače naj nekaj časa počivajo na sobni temperaturi. Natremo jih s soljo in poprom.
Pečemo jih v ponvi v zmesi čebule, česna in polovice korenja, narezanega kocke, dokler ne postanejo zlatorumene. Krače zložimo na pekač in postavimo v pečico. Na dno pekača nasekljamo čebulo, česen, korenje in fige.
Začinimo z lovorovim listom, soljo in poprom. Vlijemo rdeče vino in govejo osnovo, da so krače skoraj prekrite. Pečemo odkrito vsaj 30 minut pri 150 °C. Krače obrnemo in pečemo pri 120 °C. Pekač nato pokrijemo in pustimo, da se meso še tri do štiri ure počasi mehča.
Omaka:Iz pekača na ponev zlijemo tekočino ter dodamo fige, rjavi sladkor, sladkor, rdeče vino in druge začimbe in začimbnice. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti in jo uporabimo za dokončanje jedi.
sestavine
- Sestavine2 jagnječji krači sol in poper 3 žlice oljčnega olja Sveži timijan in rožmarin 6 svežih fig 1 velika čebula 4 stroki česna 1 korenje 2 lovorova lista 1 l rdečega vina 1 l goveje osnoveSestavine za omako2 žlici rjavega sladkorja 3 dl rdečega vina 1 žlica sladkorja timijan malo cimeta
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo