ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Prigrizek z jagnjetino in figami

Ocena 0/5
Priprava krače:

Krače naj nekaj časa počivajo na sobni temperaturi. Natremo jih s soljo in poprom.

Pečemo jih v ponvi v zmesi čebule, česna in polovice korenja, narezanega kocke, dokler ne postanejo zlatorumene. Krače zložimo na pekač in postavimo v pečico. Na dno pekača nasekljamo čebulo, česen, korenje in fige.

 

Začinimo z lovorovim listom, soljo in poprom. Vlijemo rdeče vino in govejo osnovo, da so krače skoraj prekrite. Pečemo odkrito vsaj 30 minut pri 150 °C. Krače obrnemo in pečemo pri 120 °C. Pekač nato pokrijemo in pustimo, da se meso še tri do štiri ure počasi mehča. 

Omaka:

Iz pekača na ponev zlijemo tekočino ter dodamo fige, rjavi sladkor, sladkor, rdeče vino in druge začimbe in začimbnice. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti in jo uporabimo za dokončanje jedi.


Za otroke:
ne
Za vegetarijance:
ne
Recept: Sara Chafak