Preprost "bollito misto"

Preprost "bollito misto"

Opis

Priprava:

1. Veliko ponev segrejemo na srednjem ognju in vanjo vlijemo malo olja. Italijanske klobase pečemo  3–4 minute, dokler se ne popečejo po vseh straneh. Vzamemo jih iz ponve. Klobase chorizo s prerezano stranjo položimo na ponev in jih pečemo 2–3 minuti, dokler ne začnejo izpuščati obarvane maščobe in postajajo hrustljave. Potem jih obrnemo in pečemo še na drugi strani minuto ali dve. Vzamemo jih iz ponve in damo k italijanskim klobasam.

2. V ponev damo česen, zeleno in korenček ter pražimo dve minuti, dokler se česen ne zmehča. Vmešamo lečo, nato v ponev vrnemo obe vrsti klobas, dodamo lovorov list in vejici timijana. Dobro premešamo.

3. Prilijemo 600 ml jušne osnove. Pokusimo in začinimo s soljo in poprom. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo, da se počasi duši 25–30 minut, dokler se klobase ne skuhajo in leča ne zmehča. Če med kuhanjem leče izpari preveč tekočine, lahko dolijemo jušno osnovo, ki nam je ostala.

4. Lovorov list in vejici timijana odstranimo. Bollito misto postrežemo v plitvih skodelicah in okrasimo z nasekljanim peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • oljčno olje
  • za praženje
  • 6 italijanskih klobas s koromačem
  • 220 g klobas chorizo
  • vzdolžno prerezanih
  • 3 stroki česna (nasekljana)
  • 2 stebli zelene
  • očiščeni in poševno narezani na široke kose
  • 200 g zelene leče
  • 1 lovorov list
  • 2 timijanovi vejici
  • 750 ml kokošje jušne osnove
  • morska sol in sveže mleti poper
  • nasekljan gladkolistni peteršilj
  • za okras
  • 2 korenčka
  • olupljena in poševno narezana

Sorodni recepti