Prepelica, ovita v vinske trte

sestavine

  • 6 velikih prepelic, brez kosti, razen kosti peruti in beder
  • 12 velikih listov trte, konzerviranih v slanici, spranih in osušenih
  • Sončnično olje za cvrtje
  • Nekaj olivnega olja
  • 100 g sušenega sudžuka, narezanega na majhne kocke
  • 1 vejica rožmarina, nalomljena na 4 dele
  • 6 kandiranih zelenih orehov, s sirupom
  • 6 kandiranih fig, s sirupom
  • Nadev:
  • 500 g govejega zrezka, grobo mletega
  • 125 g maščobe jagnječjega repa, grobo mlete
  • 2 majhna stroka česna
  • 25 g sladke paprike
  • 7 g mletega črnega popra
  • 7 g mletega kumina
  • 25 g namizne soli
  • 2 čajni žlički vode
  • 75 g riža baldo (paraboiled)
  • 1 majhna vejica rožmarina, brez listov in fino nasekljanega
  • 10 stebel peteršilja, sesekljani listi in stebla
  • Kandirani zeleni orehi:
  • 35 celih zelenih orehov
  • 1,5 kg sladkorja v prahu
  • 1 liter vode
  • 3 cimetovi palčki
  • 6 strokov česna
  • 500 g glukoze
  • sok 1 limone
  • Kandirane fige:
  • 1 kg posušenih belih fig, namočenih
  • 1,5 kg sladkorja v prahu
  • ½ limone, brez semen in fino narezane

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse