Prepelica, ovita v vinske trte
Recept je iz: Shane Delia
Prepelica, ovita v vinske trte
sestavine
- 6 velikih prepelic, brez kosti, razen kosti peruti in beder
- 12 velikih listov trte, konzerviranih v slanici, spranih in osušenih
- Sončnično olje za cvrtje
- Nekaj olivnega olja
- 100 g sušenega sudžuka, narezanega na majhne kocke
- 1 vejica rožmarina, nalomljena na 4 dele
- 6 kandiranih zelenih orehov, s sirupom
- 6 kandiranih fig, s sirupom
- Nadev:
- 500 g govejega zrezka, grobo mletega
- 125 g maščobe jagnječjega repa, grobo mlete
- 2 majhna stroka česna
- 25 g sladke paprike
- 7 g mletega črnega popra
- 7 g mletega kumina
- 25 g namizne soli
- 2 čajni žlički vode
- 75 g riža baldo (paraboiled)
- 1 majhna vejica rožmarina, brez listov in fino nasekljanega
- 10 stebel peteršilja, sesekljani listi in stebla
- Kandirani zeleni orehi:
- 35 celih zelenih orehov
- 1,5 kg sladkorja v prahu
- 1 liter vode
- 3 cimetovi palčki
- 6 strokov česna
- 500 g glukoze
- sok 1 limone
- Kandirane fige:
- 1 kg posušenih belih fig, namočenih
- 1,5 kg sladkorja v prahu
- ½ limone, brez semen in fino narezane
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO