Prepelica na žaru s kuminovo soljo

Prepelica na žaru s kuminovo soljo

Opis

Priprava:

1. Prepelicam odstranimo kosti in jih skozi prsno kost prerežemo na dva kosa.

2. Meso položimo v skledo in ga polijemo z oljčnim oljem in potresemo z limoninimi in lovorjevimi listi ter zrni popra. Premešamo.

3. V suhi ponvi za minuto ali dve popražimo sezam, mleti kumin in sol. Mešanico stresemo v skledico.

4. V isto ponev na močnejšem ognju položimo prepelice s kožo navzdol. Pritisnemo jih z velikim loncem z vodo, da se koža dobro speče. Prepelice pečemo po pet minut na vsaki strani.

5. Pečene prepelice postrežemo s kuminovo soljo in z rezinami limone ali jih potresemo z limoninim listjem.

sestavine

  • 6 prepelic po 200 g
  • 2 žlici oljčnega olja
  • poper v zrnu
  • 1 žlica sezama
  • 2 žlički mlete kumine
  • listje limone
  • sol
  • limona

Sorodni recepti