ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Prepelica na žaru s kuminovo soljo

Ocena 0/5

Priprava:

1. Prepelicam odstranimo kosti in jih skozi prsno kost prerežemo na dva kosa.

2. Meso položimo v skledo in ga polijemo z oljčnim oljem in potresemo z limoninimi in lovorjevimi listi ter zrni popra. Premešamo.

3. V suhi ponvi za minuto ali dve popražimo sezam, mleti kumin in sol. Mešanico stresemo v skledico.

4. V isto ponev na močnejšem ognju položimo prepelice s kožo navzdol. Pritisnemo jih z velikim loncem z vodo, da se koža dobro speče. Prepelice pečemo po pet minut na vsaki strani.

5. Pečene prepelice postrežemo s kuminovo soljo in z rezinami limone ali jih potresemo z limoninim listjem.

Za otroke:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz oddaje:
Recept: Bill Granger