Prepelica na žaru s kuminovo soljo
Recept je iz: Bill Granger

Vabljeni k pripravi okusnega kosila ali večerje. Za doma ali za v službo. Pripravljeno le v 30 minutah.
sestavine
- 6 prepelic po 200 g
- 2 žlici oljčnega olja
- poper v zrnu
- 1 žlica sezama
- 2 žlički mlete kumine
- listje limone
- sol
- limona
Priprava
- Prepelicam odstranimo kosti in jih skozi prsno kost prerežemo na dva kosa.
- Meso položimo v skledo in ga polijemo z oljčnim oljem in potresemo z limoninimi in lovorjevimi listi ter zrni popra. Premešamo.
- V suhi ponvi za minuto ali dve popražimo sezam, mleti kumin in sol. Mešanico stresemo v skledico.
- V isto ponev na močnejšem ognju položimo prepelice s kožo navzdol. Pritisnemo jih z velikim loncem z vodo, da se koža dobro speče. Prepelice pečemo po pet minut na vsaki strani.
- Pečene prepelice postrežemo s kuminovo soljo in z rezinami limone ali jih potresemo z limoninim listjem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Marcus Wareing
Sendviči z zrezkom in marmelado s slanino
Recepti Lora in Stoyan
Jajca z vinsko omako
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Luke Nguyen
Cmoki s kozicami in svinjino (mi sui cao)
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Donal Skehan
Mesne kroglice s kremno gorčično omako