Prekmurski bograč po Primoževo

Prekmurski bograč po Primoževo

Opis

Na oljčnem olju prepražimo čebulo in celo glavo česna. Ko zasteklita, dodamo narezano rdečo papriko ter paradižnik. Osolimo. Dodamo narezan gomolj zelene, brinove jagode ter papriko v prahu. Dodamo še meso; najprej na koščke narezan goveji vrat, ki ga skupaj z ostalimi sestavinami še malo popražimo, nato pa zalijemo z vodo in na majhnem ognju dušimo 30 min. Po pol ure dodamo na koščke narezan svinjski vrat. Dušimo še pol ure in kot zadnje meso dodamo še na koščke narezan jelenov hrbet (ker je divjačina najnežnejša jo dodamo nazadnje). Dodamo lovorjev list ter svež timijan. Zrežemo še svež feferon in ga dodamo jedi. Narežemo še krompir ter ga dodamo. Jed naj rahlo vre na majhnem ognju. Čez približno pol ure, ko se krompir skuha, je bograč končan. Oplemenitimo ga s svežim peteršiljem, ter zalijemo z 2 dcl rdečega vina. Počakamo, da alkohol izhlapi in bograč postrežemo.


Na oljčnem olju prepražimo čebulo in celo glavo česna. Ko zasteklita, dodamo narezano rdečo papriko ter paradižnik. Osolimo. Dodamo narezan gomolj zelene, brinove jagode ter papriko v prahu. Dodamo še meso; najprej na koščke narezan goveji vrat, ki ga skupaj z ostalimi sestavinami še malo popražimo, nato pa zalijemo z vodo in na majhnem ognju dušimo 30 min. Po pol ure dodamo na koščke narezan svinjski vrat. Dušimo še pol ure in kot zadnje meso dodamo še na koščke narezan jelenov hrbet (ker je divjačina najnežnejša jo dodamo nazadnje). Dodamo lovorjev list ter svež timijan. Zrežemo še svež feferon in ga dodamo jedi. Narežemo še krompir ter ga dodamo. Jed naj rahlo vre na majhnem ognju. Čez približno pol ure, ko se krompir skuha, je bograč končan. Oplemenitimo ga s svežim peteršiljem, ter zalijemo z 2 dcl rdečega vina. Počakamo, da alkohol izhlapi in bograč postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 0.5 kg govejega vratu
  • 0.5 kg svinjskega vratu
  • 0.5 kg jelenovega hrbta
  • 0.5 kg krompirja
  • 0.5 čebule
  • 0.5 kg paradižnika
  • 1 glavica česna
  • 1 rdeča paprika
  • 1 gomolj zelene
  • brinove jagode
  • lovorov list
  • sveži timijan
  • peteršilj
  • paprika v prahu
  • rdeč feferon
  • oljčno olje
  • sol
  • 2 dl rdečega vina

Sorodni recepti