Opis

V voku ali veliki ponvi z neoprijemljivo oblogo na srednjem ognju prepražimo sezamova semena. Občasno jih premešamo in pražimo okrog dve minuti, dokler postanejo zlatorjava. Stresemo jih v manjšo skledo in prihranimo.

V drugi skledi razžvrkljamo jajca, sezamovo olje in 1/4 žličke (1 ml) soli. V voku na srednjem ognju segrejemo žlico (15 ml) rastlinskega olja. Vok obračamo, da ga dobro namastimo. Vanj vlijemo jajčno mešanico in pečemo tako dolgo, da jajca zakrknejo. Z lopatko oblikujemo večje rahle jajčne kupčke, dokler ne dobimo sočne zmesi, vendar ne tekoče, kar traja okrog dve minuti. Prestavimo na krožnik in prihranimo.

Nasekljamo čebulo. Ločimo zeleni in beli del. V voku na srednjem do velikem ognju segrejemo preostalo olje. Pražimo beli del čebule, dodamo preostalo sol, česen, korenje in rdečo papriko. Pražimo okrog pet minut, da se zelenjava zmehča.

Dodamo riž in vodo. Pražimo tako dolgo, da je riž vroč, voda pa izhlapi, kar traja okrog tri minute. V vok vrnemo jajca. Dodamo rakce, grah in zeleni del čebule. Pražimo okrog tri minute, dokler jed ni dovolj  vroča. Potresemo s sezamovimi semeni.

sestavine

Sestavine

  • 2 žlici sezamovih semen
  • 3 jajca
  • 2 žlički sezamovega olja
  • 0.5 žličke soli
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 3 mlade čebulice
  • obrezane in nasekljane
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • 1 korenček
  • narezan na kocke
  • 0.5 skodelice sladke rdeče paprike
  • narezane na kocke
  • 4 skodelice hladnega kuhanega riža
  • 0.25 skodelice vode
  • 1 zavitek rakcev
  • odtajanih
  • 1 skodelica zamrznjenega graha
  • odtajanega