Praženi rezanci z ostrigarji
Recept je iz: Justine Schofield
Hitri in okusni sveži tanki jajčni rezanci z ostrigarji, ingverjem in česnom. Omaka, mešanica ostrigine omake, vina shao xing, sezamovega olja in sladkorja, poskrbi za popoln okus.
sestavine
- 1 žlica rastlinskega olja
- 300 g svežih tankih jajčnih rezancev
- 1 majhen kos na trakce narezanega ingverja
- 1 nasekljan strok česna
- 300 g ostrigarjev
- OMAKA:
- 2 žlici ostrigine omake
- 2 žlici vina shao xing
- ½ žličke sezamovega olja
- 1 žlička sladkorja
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Rezance v veliki kozici v vreli vodi kuhajte 2 minuti, nato jih odcedite, osvežite pod hladno tekočo vodo in prelijte s kančkom olja, da se ne bodo prijemali.
- 2. Zmešajte sestavine za omako.
- 3. Vok segrejte na visokem ognju. Dodajte gobe in potresite, da se jih olje dobro prime. Pražite, dokler ne dobijo zlate barve, nato dodajte ingver in česen in potresite. Dodajte rezance in omako in vse skupaj dobro premešajte.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom