Hitri in okusni sveži tanki jajčni rezanci  z ostrigarji, ingverjem in česnom. Omaka, mešanica ostrigine omake, vina shao xing, sezamovega olja in sladkorja, poskrbi za popoln okus.

sestavine

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 300 g svežih tankih jajčnih rezancev
  • 1 majhen kos na trakce narezanega ingverja
  • 1 nasekljan strok česna
  • 300 g ostrigarjev
  • OMAKA:
  • 2 žlici ostrigine omake
  • 2 žlici vina shao xing
  • ½ žličke sezamovega olja
  • 1 žlička sladkorja

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Rezance v veliki kozici v vreli vodi kuhajte 2 minuti, nato jih odcedite, osvežite pod hladno tekočo vodo in prelijte s kančkom olja, da se ne bodo prijemali.
  • 2. Zmešajte sestavine za omako.
  • 3. Vok segrejte na visokem ognju. Dodajte gobe in potresite, da se jih olje dobro prime. Pražite, dokler ne dobijo zlate barve, nato dodajte ingver in česen in potresite. Dodajte rezance in omako in vse skupaj dobro premešajte.

Sorodni recepti

Poglej vse