Praženi babmusovi vršički in sušena šunka
Recept je iz: Adam Liaw
Praženi babmusovi vršički in sušena šunka
sestavine
- 2 JŽ rastlinskega olja
- 2 cm ingverja, naribanega
- 85 g sušene potrebušine ali 50 g pancete, tanko narezane
- 2 velika bambusova vršička ali 1 ½ skodelice koškov
- ¼ skodelice vina anhui ali 2 JŽ vina shaoxing
- ščep sladkorja
- 2 zelena mlada česna ali 2 stroka česna in dve mladi čebuli
- 1 velik svež rdeči čili
- 1 ČŽ koruznega škroba, zmešanega z 2 JŽ vode ali juhe
Priprava
- Zagrejte vok na srenjem ognju in dodajte olje. Dodajte ingver in pražite 30 sekund, da zadiši. Dodajte svinjino in pražite še minuto, da porjavi. Odstranite svinjino in vok dajte nazaj na ogenj.
- Dodajte bambusove vršičke in še malo olja po potrebi in pražite dve minuti. Dodajte vino, sladkor in malo juhe ali vode po potrebi, da ostane vlažno. Dodajte česen in čili ter pretresite in vrnite praženo svinjino in ingver v vok in dobro pretresite.
- Po potrebi zgostite s koruznim škrobom in tresite nad ognjem, potem pa preložite na pladenj in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami