Pražena govedina z rdečo papriko

sestavine

  • 2 x 200 g ramsteka, obrezanega (glejte opombo)
  • 150 g jajčnih rezancev (približno 2 klobčiča)
  • 2–3 žlice sončničnega olja
  • 2 rdeči papriki, brez semen in na tanko narezani
  • 1 na tanko narezana čebula
  • Pol glave kitajskega zelja, beli in zeleni deli ločeni in zelo drobno nasekljani
  • 1 šopek koriandra, sesekljan
  • Za marinado:
  • 4 žlice sojine omake
  • 4 žlice sladkega čilija
  • 1 strok česna, zdrobljen
  • 1 zvrhana žlička kitajske mešanice petih začimb
  • 1 žlička sladkorja muscovado
  • Sok 1 velike limete

Priprava

  • Najprej pripravite marinado: vse sestavine dajte v skledo in dobro premešajte.
  • S kuhinjskim kladivom, valjarjem ali dnom ponve nekajkrat udarite po zrezkih, da jih stanjšate. Premaknite jih v večjo posodo in jih prelijte s 3 žlicami marinade. Pustite, da se marinirajo, medtem ko kuhate rezance (glejte opombo).
  • Rezance skuhajte v slanem kropu v skladu z navodili na embalaži, nato jih odcedite in postavite na stran.
  • Na veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte 2 žlici olja. Marinirane zrezke začinite s soljo in poprom ter pražite 1 in pol do 2 minuti na vsaki strani, nato pa jih premaknite na segret krožnik in jih pustite počivati.
  • Ponev obrišite s papirnato brisačko, dodajte preostalo olje in na močnem ognju 3–4 minute pražite rdečo papriko in čebulo. Dodajte bele dele kitajskega zelja in pražite še minuto. Dodajte preostalo marinado in odcejene rezance, premešajte, nato dodajte zelene dele kitajskega zelja, začimbe in polovico nasekljanega koriandra. Vse skupaj premešajte in pogrejte.
  • Rezance razdelite na štiri krožnike. Zrezke narežite na tanke rezine in položite na rezance. Po vrhu pokapajte sokove, ki so jih spustili zrezki med počivanjem, in okrasite s preostalim koriandrom.

Sorodni recepti

Poglej vse