Pražena govedina s tamarindo in brokolijem

sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 200 g tanko narezanega govejega fileja
  • 3 tanko narezani stroki česna
  • 1 žlička sveže mletega popra
  • 1 šopek brokolija
  • črn poper
  • 400 g svežih vietnamskih riževih rezancev (banh pho)
  • Omaka
  • 1 žlica pireja iz tamarinde, pomešana s ¼ skodelice tople vode
  • 2 žlici temne sojine omake
  • 1 žlica sladkorja
  • ½ žličke ribje omake

Priprava

  • Zmešajte vse sestavine za omako.
  • Velik vok segrejte nad močnim ognjem. Dodajte pol olja ter meso ter pražite par minut. Meso prestavite na krožnik. Dodajte preostalo olje in česen ter pražite, da se obarva. Dodajte brokoli, potresite in pražite 30 sekund, nato pa dodajte omako. Dodajte meso in sokove, ki jih je spustilo. Zavrite ter poprajte.
  • Dodajte rezance in vok potresajte še minuto, da se bo omaka zgostila in prekrila rezance.

Sorodni recepti

Poglej vse