Pražen piščanec s črno lečo, grahom in špinačnim pestom

Pražen piščanec s črno lečo, grahom in špinačnim pestom

Opis

Priprava:

1.  Piščanca začinite s soljo in poprom zunaj in znotraj. Počakajte 10 min, da sol rahlo posuši kožo, zaradi česar bo pozneje hrustljava.

2.  Na srednji temperaturi segrejte olivno olje v železni ponvi in popecite piščanca z vseh strani, da dobi zlato rumeno barvo.   

3.   Odstranite piščanca in v isto ponev stresite na koščke narezan por, pastinjak in zeleno.

4.   Posolite in ob stalnem mešanju na srednji temperaturi kuhajte 5–6 minut, da se zelenjava zmehča.  

5.   Nalijte jušno osnovo, piščanca položite na zelenjavo in ponev pokrijte. Pecite približno 1 uro v pečici na 190 stopinj z ventilatorjem.

6.   Medtem kuhajte lečo v veliki količini slane vode 15–20 minut. Odcedite.    

7.   Piščanca vzemite iz pečice, odstranite pokrovko in dodajte kuhano lečo in grah. Dosolite. Mešajte in pecite nadaljnjih 10 minut.

8.   Pesto pripravite tako, da naredite pasto iz česna, špinače, bazilike, olja in soli po okusu. Pasto hranite v hladilniku.     

9.   Piščanca položite na pladenj. 

10.              V ponev dodajte špinačo in mešajte, da se zmehča zaradi toplote drugih sestavin. Zelenjavo razporedite okoli piščanca na pladenj. Postrezite s pestom.  

 

Nasvet: Piščanca vzemite iz hladilnika 1 uro pred pričetkom kuhanja in ga pustite na sobni temperaturi.

sestavine

Sestavine

  • 1 piščanec (približno 1
  • 5-1
  • 6 kg)
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 2 pora
  • 3 korenine pastinjaka
  • 4 rebraste zelene
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 150 g črne leče
  • 150 g mlade špinače
  • 150 g graha
  • sol in poper po okusu

Za pesto

  • 1 strok česna
  • 50 g mlade špinače
  • 20 g sveže bazilike
  • 4 jedilne žlice olivnega olja
  • sol po okusu