Potrebušina s solato s koromačem in jabolki

Curtis Stone je izkušen kuhar s strastjo do ustvarjanja okusnih in inovativnih jedi. Ne zamudi priložnosti, da odkriješ nove recepte in kulinarične trike, ki jih Curtis Stone deli v svoji priljubljeni kulinarični oddaji. Pridruži se nam in si oglej Curtisove najnovejše recepte!

sestavine

  • 2,5 kg potrebušine s kožo
  • 1 koromač, ločite čebulico in vrhnji del
  • 4 vejice rožmarina, listke posmukajte
  • 4 olupljeni stroki česna
  • 1 žlička sveže mletega črnega popra
  • 1 žlička metih koromačevih semen
  • 1 žlička rdečega čilija v kosmičih
  • morska sol in sveže mlet črni poper
  • 2 žlici in še 1/4 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupinica 1 limone
  • 2 žlici svežega limonovega soka
  • 2 jabolki Granny Smith, pečke odstranimo in narežemo na tanke rezine
  • 2 žlici nasekljanega svežega drobnjaka
  • 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja

Priprava

  • Za svinjino:
  • 1. Rešetko postavite na sredino pečice in jo segrejte na 120 stopinj.
  • 2. Kožo zarežite približno 3 mm v globino v obliki mreže, vsak kvadrat pa naj bo širok približno 1, 2 cm. Pazite, da ne zarežete v meso.
  • 3. Pri koromaču ločite vrhnje dele in čebulico.
  • 4. V mini mešalniku zmiksajte zelenje koromača, česen, črni poper, koromačeva semena, čili, 2 žlici olja in 1 žlico soli.
  • 5. Potrebušino s kožo navzdol položite na desko. Meso premažite z mešanico česna in zelišč, 2 žlici pa prihranite in premažite kožo.
  • 6. Vrhnji del koromača položite na pekač ali pa rešetko nad pekačem in nanj položite svinjino.
  • 7. Svinjino pecite 2 1/2 do 3 ure. Notranja temperatura mora doseči 88 stopinj, meso pa mora biti mehko.
  • 8. Temperaturo povišajte na 230 stopinj in pecite še približno 25 minut, da bo koža hrustljava. Svinjina naj pred postrežbo počiva vsaj 15 minut.
  • Ta čas pripravite solato s koromačem in jabolki:
  • 9. V srednje veliki skledi zmešajte lupino in sok limone. Počasi vmešajte preostale 1/4 skodelice olja. Vmešajte drobnjak in peteršilj, solite in poprajte.
  • 10. Z lupilnikom zelenjave ali mandolino čebulico koromača narežite na tanke rezine.
  • Postrežba:
  • 11. V veliki skledi zmešajte rezine koromača s polivko, solite in poprajte.
  • 12. Svinjino narežite na 2 cm široke rezine in jo postrezite s solato s koromačem in jabolki.

Sorodni recepti

Poglej vse