Potrebušina s solato s koromačem in jabolki
Recept je iz: Curtis Stone
Curtis Stone je izkušen kuhar s strastjo do ustvarjanja okusnih in inovativnih jedi. Ne zamudi priložnosti, da odkriješ nove recepte in kulinarične trike, ki jih Curtis Stone deli v svoji priljubljeni kulinarični oddaji. Pridruži se nam in si oglej Curtisove najnovejše recepte!
sestavine
- 2,5 kg potrebušine s kožo
- 1 koromač, ločite čebulico in vrhnji del
- 4 vejice rožmarina, listke posmukajte
- 4 olupljeni stroki česna
- 1 žlička sveže mletega črnega popra
- 1 žlička metih koromačevih semen
- 1 žlička rdečega čilija v kosmičih
- morska sol in sveže mlet črni poper
- 2 žlici in še 1/4 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
- lupinica 1 limone
- 2 žlici svežega limonovega soka
- 2 jabolki Granny Smith, pečke odstranimo in narežemo na tanke rezine
- 2 žlici nasekljanega svežega drobnjaka
- 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
Priprava
- Za svinjino:
- 1. Rešetko postavite na sredino pečice in jo segrejte na 120 stopinj.
- 2. Kožo zarežite približno 3 mm v globino v obliki mreže, vsak kvadrat pa naj bo širok približno 1, 2 cm. Pazite, da ne zarežete v meso.
- 3. Pri koromaču ločite vrhnje dele in čebulico.
- 4. V mini mešalniku zmiksajte zelenje koromača, česen, črni poper, koromačeva semena, čili, 2 žlici olja in 1 žlico soli.
- 5. Potrebušino s kožo navzdol položite na desko. Meso premažite z mešanico česna in zelišč, 2 žlici pa prihranite in premažite kožo.
- 6. Vrhnji del koromača položite na pekač ali pa rešetko nad pekačem in nanj položite svinjino.
- 7. Svinjino pecite 2 1/2 do 3 ure. Notranja temperatura mora doseči 88 stopinj, meso pa mora biti mehko.
- 8. Temperaturo povišajte na 230 stopinj in pecite še približno 25 minut, da bo koža hrustljava. Svinjina naj pred postrežbo počiva vsaj 15 minut.
- Ta čas pripravite solato s koromačem in jabolki:
- 9. V srednje veliki skledi zmešajte lupino in sok limone. Počasi vmešajte preostale 1/4 skodelice olja. Vmešajte drobnjak in peteršilj, solite in poprajte.
- 10. Z lupilnikom zelenjave ali mandolino čebulico koromača narežite na tanke rezine.
- Postrežba:
- 11. V veliki skledi zmešajte rezine koromača s polivko, solite in poprajte.
- 12. Svinjino narežite na 2 cm široke rezine in jo postrezite s solato s koromačem in jabolki.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Svinjski kebab in grška zelena solata
Recepti Nico Reynolds
Burger s svinjino in ananasom ter zeljna solata s čilijevo majonezo
Recepti Nico Reynolds
Žemljice z nicovo rjavo omako za zajtrk
Recepti Nico Reynolds
Nabodala s svinjino in šparglji s poletno marinado
Recepti Curtis Stone
Začinjene svinjske zarebrnice s kremno koruzo
Recepti Rudolph van Veen
Pirenejska svinjska rebrca z dušeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Svinjina s čebulo in tarhana
Recepti Lora in Stoyan
Domača salsiccia s papriko in čebulo
Recepti Mark Moriarty
Quiche lorraine
Recepti Lora in Stoyan
Polnjen svinjski file in gobovi rezanci