POSTRV Z LEŠNIKI IN GRATINIRAMI STROČJIM FIŽOLOM
Recept je iz: David Skoko
POSTRV Z LEŠNIKI IN GRATINIRAMI STROČJIM FIŽOLOM
sestavine
- Sestavine:
- 2 postrvi
- lešniki 100 g
- krušne drobtine 100 g
- mleta dimljena paprika 1 žlica
- Sol/poper
- lupinica limone
- maslo 50 g
- stročji fižol 400 g
- 3 stroki česna
- muškatni orešček
- listi sveže mete
Priprava
- Priprava
- Postrvi očistimo, filiramo in popivnamo s kuhinjsko brisačko.
- Lešnike na hitro popražimo v suhi ponvi in zmeljemo (ne do konca). Dodamo malo drobtinic, sol, muškatni orešček in dimljeno papriko.
- Fileje postrvi povaljamo v mešanici lešnikov in drobtinih, gor dodamo malo masla ter fileje položimo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 10 do 15 minut pri 180ºC.
- Stročji fižol speremo in odcedimo, vrhove odrežemo in narežemo na kose. Blanširamo ga v slanem kropu in ohladimo.
- Maslo stopimo in na njem popražimo zdrobljene stroke česna. Ko porumenijo, jih odstranimo.
- Na maslu z aromo česna popražimo krušne drobtinice, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Ko drobtinice potemnijo, dodamo stročji fižol in pražimo 2 do 3 minute.
- Serviranje
- Najprej serviramo gratiniran stročji fižol in nanj položimo postrvji file. Dodamo par listkov mete in čez naribamo malce lupinice limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo