POSTRV Z LEŠNIKI IN GRATINIRAMI STROČJIM FIŽOLOM

sestavine

  • Sestavine:
  • 2 postrvi
  • lešniki 100 g
  • krušne drobtine 100 g
  • mleta dimljena paprika 1 žlica
  • Sol/poper
  • lupinica limone
  • maslo 50 g
  • stročji fižol 400 g
  • 3 stroki česna
  • muškatni orešček
  • listi sveže mete

Priprava

  • Priprava
  • Postrvi očistimo, filiramo in popivnamo s kuhinjsko brisačko.
  • Lešnike na hitro popražimo v suhi ponvi in zmeljemo (ne do konca). Dodamo malo drobtinic, sol, muškatni orešček in dimljeno papriko.
  • Fileje postrvi povaljamo v mešanici lešnikov in drobtinih, gor dodamo malo masla ter fileje položimo na s peki papirjem obložen pekač. Pečemo 10 do 15 minut pri 180ºC.
  • Stročji fižol speremo in odcedimo, vrhove odrežemo in narežemo na kose. Blanširamo ga v slanem kropu in ohladimo.
  • Maslo stopimo in na njem popražimo zdrobljene stroke česna. Ko porumenijo, jih odstranimo.
  • Na maslu z aromo česna popražimo krušne drobtinice, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Ko drobtinice potemnijo, dodamo stročji fižol in pražimo 2 do 3 minute.
  • Serviranje
  • Najprej serviramo gratiniran stročji fižol in nanj položimo postrvji file. Dodamo par listkov mete in čez naribamo malce lupinice limone.

Sorodni recepti

Poglej vse