Poširane hruške s florentinskimi piškoti
Recept je iz: Nigel Slater
Poširane hruške s florentinskimi piškoti
sestavine
- 4 hruške
- Sok 1 limone
- 1 liter vode
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml smetane za stepanje
- 100 g florentinskih piškotov
- 100 g temne čokolade
- 1 vanilijev strok
Priprava
- Olupimo hruške, jih narežemo na polovice in z žlico odstranimo peške. Popečemo jih na sladkani vodi z nekaj limoninega soka, da ne porjavijo in dodamo vanilijev strok (namesto stroka lahko dodamo nekaj vanilijevega izvlečka).
- Sadje damo v sirup in ga rahlo kuhamo 15 do 20 minut, dokler se hruške ne zmehčajo (preverimo jih z nožem). Hruške pustimo 1 uro, da se v sirupu ohladijo, nato jih vzamemo ven in damo v nizko posodo ter v hladilnik.
- Nežno stepemo smetano (ne sme biti prečvrsta) in dodamo grobo nasekljane florentinske piškote.
- Temno čokolado razlomimo na majhne kvadrate in jo stopimo v posodi nad loncem z vrelo vodo. Samo stopimo, ne vmešamo.
- Takoj ko se čokolada stopi, izklopimo ogenj in hruške nadevamo s florentinsko kremo. Pokapamo s čokolado v tankem cik-cak vzorcu in še nekaj minut pustimo v hladilniku, da se strdi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem