Poširane hruške s florentinskimi piškoti

sestavine

  • 4 hruške
  • Sok 1 limone
  • 1 liter vode
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 100 g florentinskih piškotov
  • 100 g temne čokolade
  • 1 vanilijev strok

Priprava

  • Olupimo hruške, jih narežemo na polovice in z žlico odstranimo peške. Popečemo jih na sladkani vodi z nekaj limoninega soka, da ne porjavijo in dodamo vanilijev strok (namesto stroka lahko dodamo nekaj vanilijevega izvlečka).
  • Sadje damo v sirup in ga rahlo kuhamo 15 do 20 minut, dokler se hruške ne zmehčajo (preverimo jih z nožem). Hruške pustimo 1 uro, da se v sirupu ohladijo, nato jih vzamemo ven in damo v nizko posodo ter v hladilnik.
  • Nežno stepemo smetano (ne sme biti prečvrsta) in dodamo grobo nasekljane florentinske piškote.
  • Temno čokolado razlomimo na majhne kvadrate in jo stopimo v posodi nad loncem z vrelo vodo. Samo stopimo, ne vmešamo.
  • Takoj ko se čokolada stopi, izklopimo ogenj in hruške nadevamo s florentinsko kremo. Pokapamo s čokolado v tankem cik-cak vzorcu in še nekaj minut pustimo v hladilniku, da se strdi.

Sorodni recepti

Poglej vse